|
|
|
|
|
Kod PCN
|
Wyszczególnienie
|
|
1
|
2
|
|
0702 00
|
Pomidory, świeże lub chłodzone
|
|
0703
|
Cebula, szalotka, czosnek, pory oraz inne warzywa cebulowe świeże lub chłodzone
|
|
0704
|
Kapusta, kalafiory, kalarepa, kapusta włoska i podobne jadalne warzywa kapustne, świeże
lub chłodzone
|
|
0705
|
Sałata (Lactuca sativa) i cykoria (Cichorium spp.), świeże lub chłodzone
|
|
0706
|
Marchew, rzepa, buraki sałatkowe, salsefia, selery, rzodkiewki i podobne korzenie
jadalne, świeże lub chłodzone
|
|
0707 00
|
Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone
|
|
0708
|
Warzywa strączkowe, nawet łuskane, świeże lub chłodzone
|
|
ex 0709
|
Inne warzywa, świeże lub chłodzone z wyjątkiem kodów: 0709 60 91, 0709 60 95, 0709 90 31,
0709 90 39, 0709 90 60
|
|
ex 0802
|
Pozostałe orzechy, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane, z wyjątkiem areca
(lub betel) i cola - kod 0802 90 30 0
|
|
0803 00 11 0
|
Plantany świeże
|
|
ex 0803 00 90
|
Plantany suszone
|
|
0804 20 10
|
Figi świeże
|
|
0804 30 00
|
Ananasy
|
|
0804 40 00 0
|
Awokado
|
|
0804 50 00
|
Guawa, mango, smaczelina
|
|
0805
|
Owoce cytrusowe, świeże lub suszone
|
|
0806 10 10 1 0806 10 10 3 0806 10 10 5 0806 10 10 7 0806 10 10 9
|
Winogrona świeże
|
|
0807
|
Melony (łącznie z arbuzami) i papaje świeże
|
|
0808
|
Jabłka, gruszki i pigwy, świeże
|
|
0809
|
Morele, wiśnie, brzoskwinie (łącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże
|
|
0810
|
Pozostałe owoce, świeże
|
|
0813 50 31 0
|
Mieszanki wyłącznie z suszonych orzechów z pozycji 0801 i 0802
|
|
0813 50 39 0
|
|
|
1212 10 10
|
Chleb świętojański strąkowy - szarańczyn (Ceratonia siliqua)
|
|
|
|
|
|