Do wniosku, o którym mowa w ust. 1, dołącza się:
1)
dokument potwierdzający tytuł prawny wnioskodawcy do obiektów budowlanych, w których
ma być wykonywana działalność gospodarcza objęta wnioskiem,
2)
zaświadczenia właściwego urzędu skarbowego oraz Zakładu Ubezpieczeń Społecznych stwierdzające,
że wnioskodawca nie zalega wobec nich z wpłatami należności,
3)
zaświadczenie o niekaralności przedsiębiorcy ubiegającego się o zezwolenie, będącego
osobą fizyczną, lub członków zarządu osoby prawnej, za przestępstwa przeciwko mieniu
i wiarygodności dokumentów,
4)
pozytywną opinię techniczno-technologiczną w zakresie wyrobu lub rozlewu wyrobów winiarskich,
wydaną przez właściwego, ze względu na planowane miejsce wykonywania działalności
gospodarczej, wojewódzkiego inspektora skupu i przetwórstwa artykułów rolnych, potwierdzającą
spełnianie przez przedsiębiorcę warunków, o których mowa w art. 12 ust. 1 pkt 1 i
2,
5)
zaświadczenia komendanta powiatowego Państwowej Straży Pożarnej, powiatowego inspektora
sanitarnego oraz wojewódzkiego inspektora ochrony środowiska, stwierdzające, że obiekty
budowlane i urządzenia techniczne przeznaczone do wykonywania działalności gospodarczej
objętej wnioskiem spełniają wymagania określone w przepisach o ochronie przeciwpożarowej,
sanitarnych i o ochronie środowiska.