|
|
|
pomidory odmian podłużnych, całe, szybko mrożone, obrane ze skórki, zapakowane w odpowiednie
opakowania, oznaczone kodem PCN - ex 0710 80 70 0; przy czym nie mniej niż 90% (po
rozmrożeniu) wagi netto tego przetworu powinny stanowić pomidory całe, bez uszkodzeń
w sposób istotny zmieniających ich wygląd,
|
|
|
|
części obranych ze skórki, szybko mrożonych pomidorów odmian podłużnych albo okrągłych,
które są równie łatwo obierane ze skórki jak odmiany podłużne, mrożone, zapakowane
w odpowiednie opakowania i oznaczone kodem PCN - ex 0710 80 70 0,
|
|
|
|
płatki otrzymane z suszonych pomidorów pociętych na płatki albo małe kostki, opakowane
w odpowiednie opakowania i oznaczone kodem ex 0712 90 30 0,
|
|
|
|
pomidory odmian podłużnych całe, obrane ze skórki, poddane działaniu wysokiej temperatury,
zapakowane hermetycznie, oznaczone kodem PCN - ex 2002 10 10 0; nie mniej niż 65%
wagi tego przetworu po osuszeniu składa się z całych pomidorów, bez uszkodzeń w sposób
istotny zmieniających ich wygląd,
|
|
|
|
obrane ze skórki pomidory odmian podłużnych lub okrągłych, obierających się ze skórki
tak łatwo jak odmiany podłużne, w częściach lub częściowo zgniecione, konserwowane,
poddane działaniu wysokiej temperatury, zapakowane w hermetyczne opakowania, oznaczone
kodem PCN - ex 2002 10 10 0,
|
|
|
|
pomidory odmian podłużnych albo okrągłych, całe, nieobrane, poddane działaniu wysokiej
temperatury, konserwowane, zapakowane w hermetyczne opakowania, lekko solone (pomidory
w solance) lub w pomidorowym purée (pomidory w purée lub w soku); przy czym nie mniej
niż 65% wagi osuszonych pomidorów powinny stanowić pomidory bez uszkodzeń, w sposób
istotny zmieniających ich wygląd, oznaczone kodem PCN - ex 2002 10 90 0,
|
|
|
|
pomidory odmian podłużnych lub okrągłych, ze skórką, w cząstkach albo częściowo zgniecione,
konserwowane, lekko przefiltrowane, lekko skoncentrowane lub nie, opakowane hermetycznie,
o zawartości suchej masy 4,5-14%, oznaczone kodem PCN - ex 2002 10 90 0,
|
|
|
|
sok otrzymany bezpośrednio ze świeżych pomidorów filtrowanych bez skórki, pestek oraz
innych części stałych, z zawartością suchej masy po koncentracji nie mniejszą niż
12%, opakowany hermetycznie i oznaczony kodami PCN - ex 2002 90 11,ex 2002 90 19 0,
2009 50 10 0 oraz 2009 50 90 0; jeżeli zawartość suchej masy wynosi przynajmniej 7%,
to zawartość skórki i pestek może stanowić do 4% wagi produktu,
|
|
|
|
produkt otrzymany przez koncentrację soku pomidorowego, opakowany w odpowiednie opakowania,
o zawartości suchej masy 12% lub więcej oraz oznaczony kodami PCN - ex 2002 90 31,
ex 2002 90 39 0, ex 2002 90 91 oraz ex 2002 90 99 0; koncentrat o zawartości suchej
masy nie większej niż 18% lub 18-24% może zawierać odpowiednio nie więcej niż 4 do
7% wagi produktu skórek i pestek,
|
|
|
|
gruszki odmiany Williamsa lub Rocha całe lub w kawałkach, bez skórki, poddane działaniu
wysokiej temperatury, zapakowane w hermetyczne opakowania, przykryte warstwą syropu
z cukru albo naturalnego soku owocowego, oznaczone kodami: PCN - ex 2008 40 51 0,
ex 2008 40 59 0, ex 2008 40 71 0, ex 2008 40 79 0, ex 2008 40 91 0 oraz ex 2008 40 99 0,
|
|
|
|
całe brzoskwinie lub ich cząstki, bez skórki, poddane działaniu wysokiej temperatury,
zapakowane w hermetyczne opakowania, przykryte warstwą syropu z cukru albo naturalnego
soku owocowego, oznaczone kodami: PCN - ex 2008 70 61 0, ex 2008 70 69 0, ex 2008 70 71 0,
ex 2008 70 79 0, ex 2008 70 92 0, ex 2008 70 94 0 oraz ex 2008 70 99 0,
|
|
|
|
mieszanka owocowa - przetwór wyprodukowany bezpośrednio ze świeżych owoców całych
lub w kawałkach, bez skórki, poddanych działaniu wysokiej temperatury, przykrytych
warstwą płynu, składającego się z syropu, z cukru lub naturalnego soku owocowego,
zapakowanych w hermetycznie zamknięte opakowania, w którym masa netto brzoskwiń lub
gruszek odmian Williamsa lub Rocha wynosi co najmniej 60% całkowitej osuszonej masy
netto mieszanki, wytworzony bezpośrednio ze świeżych brzoskwiń lub gruszek odmian
Williamsa lub Rocha.
|