|
|
|
|
|
Kod PCN
|
Opis
|
|
0301
|
Ryby żywe
|
|
0302
|
Ryby świeże lub chłodzone, z wyjątkiem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa objętego
pozycją 0304
|
|
0303
|
Ryby mrożone, z wyłączeniem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa objętego pozycją
0304
|
|
0304
|
Filety rybne i inne mięso rybie (nawet rozdrobnione), świeże, chłodzone lub mrożone
|
|
0305
|
Ryby suszone, solone lub w solance; ryby wędzone niezależnie od tego, czy są poddane
obróbce termicznej podczas lub przed procesem wędzenia; mąki, mączki i granulki z
ryb, nadające się do spożycia przez ludzi
|
|
0306
|
Skorupiaki, nawet w skorupach, żywe, świeże, chłodzone, mrożone, suszone, solone lub
w solance; skorupiaki w skorupach, gotowane na parze lub w wodzie, nawet chłodzone,
mrożone, suszone, solone lub w solance; mąki, mączki i granulki ze skorupiaków, nadające
się do spożycia przez ludzi
|
|
0307
|
Mięczaki, nawet w skorupach, żywe, świeże, chłodzone, mrożone, suszone, solone lub
w solance; wodne bezkręgowce inne niż skorupiaki i mięczaki, żywe, świeże, chłodzone,
mrożone, suszone, solone lub w solance; mąki, mączki i granulki z wodnych bezkręgowców
innych niż skorupiaki, nadające się do spożycia przez ludzi
|
|
0511
|
Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; martwe
zwierzęta objęte działem 1 lub 3, nienadające się do spożycia przez ludzi:
|
|
|
-
Pozostałe:
|
|
0511 91
|
- -
Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców wodnych; martwe
zwierzęta objęte działem 3:
|
|
0511 91 10 0
|
- - -
Odpadki rybne
|
|
0511 91 90 0
|
- - -
Pozostałe
|
|
1604
|
Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej
|
|
1605
|
Skorupiaki, mięczaki i inne bezkręgowce wodne, przetworzone lub konserwowane
|
|
1902
|
Makarony, również gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami) lub przygotowane
inaczej, takie jak spaghetti, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, canelloni; kuskus,
nawet przygotowany:
|
|
|
-
Makarony niegotowane, nienadziewane ani nieprzygotowane inaczej:
|
|
1902 20
|
-
Makarony nadziewane, również gotowane lub inaczej przygotowane:
|
|
1902 20 10 0
|
- -
Zawierające w masie powyżej 20% ryb, skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców
wodnych
|
|
2301
|
Mąki, mączki i granulki z mięsa i podrobów, ryb lub skorupiaków, mięczaków lub innych
bezkręgowców wodnych, nienadające się do spożycia przez ludzi; skwarki:
|
|
2301 20 00 0
|
-
Mąki, mączki i granulki z ryb lub ze skorupiaków, mięczaków lub innych bezkręgowców
wodnych
|
|
|
|
|
|