|
|
|
|
|
|
|
Lp.
|
Kod CN
|
Opis produktu rolnego
|
Wielkość zapasów, powyżej których składa się informację
|
|
1
|
2
|
3
|
4
|
|
1
|
0201 30 00
|
Mięso z bydła, świeże lub schłodzone, bez kości
|
100 ton
|
|
2
|
0202 30 10
|
Mięso z bydła, zamrożone, bez kości, ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie
pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch
blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie
pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wyłączeniem polędwicy, w jednym kawałku
|
100 ton
|
|
3
|
0202 30 50
|
Mięso z bydła, zamrożone, bez kości, rostbef, antrykot i szponder, kawałki
|
100 ton
|
|
4
|
0202 30 90
|
Mięso z bydła, zamrożone, pozostałe, bez kości (tj. bez ćwierci przednich całych lub
pokrojonych na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok;
ćwierci „kompensowanych” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią
całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wyłączeniem
polędwicy, w jednym kawałku oraz rostbefu, antrykotu i szpondra, kawałki)
|
100 ton
|
|
5
|
0204 30 00
|
Tusze i półtusze z jagniąt, zamrożone
|
10 ton
|
|
6
|
0204 43 10
|
Mięso jagnięce, bez kości, zamrożone
|
10 ton
|
|
7
|
0206 29 91
|
Przepona gruba i przepona cienka z bydła, zamrożone, nie do produkcji wyrobów farmaceutycznych
|
5 ton
|
|
8
|
0207 14 10
|
Mięso (kawałki, bez kości) i podroby jadalne, z drobiu objętego pozycją 0105, z ptactwa
z gatunku Gallus domesticus, zamrożone
|
100 ton
|
|
9
|
0207 14 70
|
Mięso (kawałki, z kośćmi, pozostałe) i podroby jadalne, z drobiu objętego pozycją
0105, z ptactwa z gatunku Gallus domesticus, zamrożone
|
100 ton
|
|
10
|
0402 10
|
Mleko i śmietana, w proszku, granulkach lub w innej postaci stałej, o zawartości tłuszczu
nieprzekraczającej 1,5% masy, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego
|
50 ton
|
|
11
|
0402 21
|
Mleko i śmietana, w proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, niezawierające
dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu przekraczającej
1,5% masy, ale nieprzekraczającej 27% masy
|
50 ton
|
|
12
|
0405 10
|
Masło naturalne otrzymane z mleka, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 85% masy
|
50 ton
|
|
13
|
0405 90 10
|
Pozostałe masło i pozostałe tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie
do smarowania, o zawartości tłuszczu 99,3% masy i większej oraz o zawartości wody
nieprzekraczającej 0,5% masy
|
50 ton
|
|
14
|
0406
|
Sery i twarogi
|
50 ton
|
|
15
|
0703 20 00
|
Czosnek świeży lub schłodzony
|
5 ton
|
|
16
|
0711 51 00
|
Grzyby z rodzaju Agaricus, zakonserwowane tymczasowo, nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
|
3 tony
|
|
17
|
1001
|
Pszenica i meslin
|
1 000 ton
|
|
18
|
1002 0000
|
Żyto
|
1 000 ton
|
|
19
|
1003 00
|
Jęczmień
|
1 000 ton
|
|
20
|
1004 00 00
|
Owies
|
1 000 ton
|
|
21
|
1005
|
Kukurydza
|
1 000 ton
|
|
22
|
1006 10
|
Ryż niełuskany
|
20 ton
|
|
23
|
1006 20
|
Ryż łuskany (brązowy)
|
20 ton
|
|
24
|
1006 30
|
Ryż całkowicie lub częściowo bielony, nawet polerowany lub glazurowany
|
20 ton
|
|
25
|
1006 40
|
Ryż łamany
|
20 ton
|
|
26
|
1007 00
|
Ziarno sorgo
|
1 000 ton
|
|
27
|
1008
|
Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża
|
1 000 ton
|
|
28
|
1101 00
|
Mąka pszenna lub z meslin
|
200 ton
|
|
29
|
1102
|
Mąka ze zbóż innych niż pszenica lub meslin
|
200 ton
|
|
30
|
1103
|
Kasze, mączki i granulki zbożowe
|
200 ton
|
|
31
|
1104
|
Ziarna zbóż obrobione w inny sposób, z wyjątkiem ryżu objętego pozycją 1006; zarodki
zbóż całe, miażdżone, płatkowane lub mielone
|
50 ton
|
|
32
|
1107
|
Słód, nawet palony
|
30 ton
|
|
33
|
1108
|
Skrobie; inulina
|
100 ton
|
|
34
|
1509
|
Oliwa i jej frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
|
3 tony
|
|
35
|
1510 00
|
Pozostałe oleje i ich frakcje, otrzymywane wyłącznie z oliwek, nawet rafinowane, ale
niemodyfikowane chemicznie, włącznie z mieszaninami tych olejów lub ich frakcji z
olejami lub frakcjami objętymi pozycją 1509
|
3 tony
|
|
36
|
1602 32 11
|
Pozostałe mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane, z drobiu z gatunku
Gallus domesticus, objętego pozycją 0105, zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów drobiowych,
niegotowane
|
100 ton
|
|
37
|
|
Glukoza i syrop glukozowy, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym
mniej niż 20% masy fruktozy
|
3 tony
|
|
38
|
|
Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20% masy, ale mniej
niż 50% masy fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego
|
3 tony
|
|
39
|
|
Pozostałe cukry, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz mieszankami
wyrobów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50% masy fruktozy
|
5 ton
|
|
40
|
2003 10 20
|
Grzyby z rodzaju Agaricus, tymczasowo zakonserwowane, gotowane
|
10 ton
|
|
41
|
2003 10 30
|
Pozostałe grzyby z rodzaju Agaricus, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym
|
10 ton
|
|
42
|
2008 30 55
|
Mandarynki (włączając tangeryny i satsuma); klementynki, wilkingi i inne podobne hybrydy
cytrusowe, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu,
zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej
1 kg
|
10 ton
|
|
43
|
2008 30 75
|
Mandarynki (włączając tangeryny i satsuma); klementynki, wilkingi i inne podobne hybrydy
cytrusowe, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku alkoholu,
zawierające dodatek cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej
1 kg
|
10 ton
|
|
|
|
|
|
|
|