|
1.
|
0201 30 00
|
Mięso z bydła, świeże lub schłodzone, bez kości
|
100 ton
|
|
2.
|
0202 30 90
|
Mięso z bydła, zamrożone, pozostałe, bez kości (tj. bez ćwierci przednich całych lub
pokrojonych na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok;
ćwierci „kompensowanych” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią
całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wyłączeniem
polędwicy, w jednym kawałku oraz rostbefu, antrykotu i szpondru, kawałki)
|
100 ton
|
|
3.
|
0203 11 10
|
Mięso ze świń domowych, świeże lub schłodzone
|
100 ton
|
|
4.
|
0203 21 10
|
Tusze i półtusze ze świń domowych, zamrożone
|
100 ton
|
|
5.
|
0204 30 00
|
Tusze i półtusze z jagniąt, zamrożone
|
10 ton
|
|
6.
|
0204 43 10
|
Mięso jagnięce, bez kości, zamrożone
|
10 ton
|
|
7.
|
0206 29 91
|
Przepona gruba i przepona cienka z bydła, zamrożone, nie do produkcji wyrobów farmaceutycznych
|
5 ton
|
|
8.
|
0402 10
|
Mleko i śmietana, w proszku, granulkach lub w innej postaci stałej, o zawartości tłuszczu
nieprzekraczającej 1,5% masy, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego
|
50 ton
|
|
9.
|
0402 21
|
Mleko i śmietana, w proszku, granulkach lub w innej postaci, niezawierające dodatku
cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu przekraczającej 1,5% masy,
ale nieprzekraczającej 27% masy
|
50 ton
|
|
10.
|
0405 10
|
Masło naturalne otrzymane z mleka, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 85% masy
|
50 ton
|
|
11.
|
0405 90
|
Pozostałe masło i pozostałe tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie
do smarowania, o zawartości tłuszczu 99,3% masy i większej oraz o zawartości wody
nieprzekraczającej 0,5% masy
|
50 ton
|
|
12.
|
0406
|
Sery i twarogi
|
50 ton
|
|
13.
|
0703 20 00
|
Czosnek świeży lub schłodzony
|
5 ton
|
|
14.
|
0711 51 00
|
Grzyby z rodzaju Agaricus, zakonserwowane tymczasowo, nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
|
3 tony
|
|
15.
|
1001
|
Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin)
|
1 000 ton
|
|
16.
|
1002
|
Żyto
|
1 000 ton
|
|
17.
|
1003
|
Jęczmień
|
1 000 ton
|
|
18.
|
1004
|
Owies
|
1 000 ton
|
|
19.
|
1005
|
Kukurydza
|
1 000 ton
|
|
20.
|
1006 10
|
Ryż niełuskany
|
20 ton
|
|
21.
|
1006 20
|
Ryż łuskany (brązowy)
|
20 ton
|
|
22.
|
1006 30
|
Ryż całkowicie lub częściowo bielony, nawet polerowany lub glazurowany
|
20 ton
|
|
23.
|
1006 40
|
Ryż łamany
|
20 ton
|
|
24.
|
1007
|
Ziarno sorgo
|
1 000 ton
|
|
25.
|
1008
|
Nasiona gryki, prosa i mózgi kanaryjskiej; pozostałe zboża
|
1 000 ton
|
|
26.
|
1101
|
Mąka pszenna lub z meslin
|
200 ton
|
|
27.
|
1102
|
Mąka ze zbóż innych niż pszenica lub meslin
|
200 ton
|
|
28.
|
1103
|
Kasze, mączki i granulki zbożowe
|
200 ton
|
|
29.
|
1104
|
Ziarna zbóż obrobione w inny sposób, z wyjątkiem ryżu objętego pozycją 1006; zarodki
zbóż całe, miażdżone, płatkowane lub mielone
|
50 ton
|
|
30.
|
1107
|
Słód, nawet palony
|
30 ton
|
|
31.
|
1108
|
Skrobie; inulina
|
100 ton
|
|
32.
|
1509
|
Oliwa i jej frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
|
3 tony
|
|
33.
|
1510
|
Pozostałe oleje i ich frakcje, otrzymywane wyłącznie z oliwek, nawet rafinowane, ale
niemodyfikowane chemicznie, włącznie z mieszaninami tych olejów lub ich frakcji z
olejami lub frakcjami objętymi pozycją 1509
|
3 tony
|
|
34.
|
1517
|
Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych,
lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne
tłuszcze lub oleje lub ich frakcje objęte pozycją 1516
|
3 tony
|
|
35.
|
|
Glukoza i syrop glukozowy, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym
mniej niż 20% masy fruktozy
|
3 tony
|
|
36.
|
|
Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20% masy, ale mniej
niż 50% masy fruktozy, z wyłączeniem cukru inwertowanego
|
3 tony
|
|
37.
|
|
Pozostałe cukry, włącznie z cukrem inwertowanym i innymi cukrami oraz mieszankami
wyrobów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50% masy fruktozy
|
5 ton
|
|
38.
|
2003 10 20
|
Grzyby z rodzaju Agaricus, tymczasowo zakonserwowane, gotowane
|
10 ton
|
|
39.
|
2003 10 30
|
Pozostałe grzyby z rodzaju Agaricus, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym
|
10 ton
|
|
40.
|
2008 20
|
Ananasy, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek alkoholu, w
bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg
|
10 ton
|