|
1
|
ex 01.11
|
Zboża, ziemniaki, rośliny przemysłowe i produkty roślinne rolnictwa pozostałe - z
wyłączeniem:
|
|
|
|
1)
arachidów (orzeszków ziemnych) (PKWiU 01.11.32),
|
|
|
|
2)
bawełny i odziarnionych produktów roślinnych dla przemysłu włókienniczego (PKWiU ex
01.11. 7),
|
|
|
|
3)
kauczuku naturalnego (PKWiU 01.11.80),
|
|
|
|
4)
ziół suszonych sortowanych całych,
|
|
|
|
5)
roślin dla przemysłu perfumeryjnego i farmacji itp. (PKWiU ex 01.11.9)
|
|
2
|
01.12
|
Warzywa, specjalne rośliny ogrodnicze; produkty szkółkarskie
|
|
3
|
01.13.1
|
Winogrona
|
|
4
|
ex 01.13.23
|
Owoce pozostałe; ziarna chleba świętojańskiego - z wyłączeniem ziarna chleba świętojańskiego
i chleba świętojańskiego (PKWiU 01.13.23-00.30), papai (PKWiU 01.13.23-00.50), owoców
kiwi (PKWiU 01.13.23-00.60) i owoców południowych pozostałych osobno niewymienionych
(PKWiU ex 01.13.23-00.90)
|
|
5
|
01.13.24-00.10
|
Orzechy laskowe
|
|
6
|
01.13.24-00.20
|
Orzechy włoskie
|
|
7
|
ex 01.13.40-00.90
|
Rośliny przyprawowe pozostałe - wyłącznie surowce roślin zielarskich oraz nasiona
roślin przyprawowych
|
|
8
|
ex 01.2
|
Zwierzęta żywe i produkty pochodzenia zwierzęcego -
|
|
|
|
z wyłączeniem:
|
|
|
|
1)
wełny i sierści zwierzęcej cienkiej i grubej,
|
|
|
|
2)
zwierząt żywych pozostałych (PKWiU 01.25.10), z zastrzeżeniem pozycji 9,
|
|
|
|
3)
kokonów jedwabników, nadających się do motania (PKWiU 01.25.24),
|
|
|
|
4)
wosków owadzich i spermacetów (PKWiU 01.25.25),
|
|
|
|
5)
skór futerkowych oraz skór pozostałych, niejadalnych
|
|
9
|
ex 01.25.10
|
Króliki, pszczoły, jedwabniki
|
|
10
|
05
|
Ryby i inne produkty rybołówstwa i rybactwa, z wyłączeniem produktów połowów pozostałych
(PKWiU 05.00.3) i pereł (PKWiU 05.00.4)
|
|
11
|
15.11.1
|
Mięso i podroby jadalne wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów i mułów
|
|
12
|
ex 15.11.3
|
Tłuszcz wołowy, barani, kozi, wieprzowy i z drobiu -z wyłączeniem tłuszczów technicznych
(PKWiU 15.11.30-50.10, -50.40, -70.10) oraz tłuszczów solonych, wędzonych i suszonych
wymienionych w załączniku nr 3 do ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów
i usług
|
|
13
|
ex 15.11.4
|
Odpady zwierzęce, niejadalne, z wyłączeniem produktów ubocznych garbarń
|
|
14
|
15.12.1
|
Mięso i podroby jadalne pozostałe (w tym drobiowe i królicze),
|
|
15
|
ex 15.13.13-00.10
|
Mączki, grysiki i granulki z mięsa i podrobów, nienadające się do spożycia przez człowieka
- wyłącznie mączki pastewne mięsno-kostne
|
|
16
|
ex 15.20
|
Ryby i produkty rybne przetworzone i zakonserwowane (łącznie z marynatami) - z wyłączeniem
ryb przyrządzonych i zakonserwowanych w inny sposób i kawioru (PKWiU 15.20.14-11.20,
-11.30, -11.9, -12.4, -12.5, -12.9, -13.4, -13.5, -13.9, -14.1, -14.20, -14.9, -15.4,
-15.5, -15.90, -16.4, -16.5, -16.90, -17.00, -19.7, -19.8, -19.9, -30, -51.00, -59.00),
skorupiaków, mięczaków i innych wodnych bezkręgowców, przetworzonych lub zakonserwowanych
(PKWiU 15.20.16) oraz mączek, grysików i granulek z ryb, skorupiaków, mięczaków i
innych wodnych bezkręgowców, nienadających się do spożycia przez ludzi (PKWiU 15.20.17)
|
|
17
|
ex 15.20.17
|
Mączki, grysiki i granulki z ryb, skorupiaków, mięczaków i innych wodnych bezkręgowców,
nienadające się do spożycia przez ludzi, z wyłączeniem produktów ubocznych (surowców
i przetworów) z ryb oraz innych zwierząt wodnych pozostałych
|
|
18
|
ex 15.33.30-00.22
|
Obierki, liście i strużyny z warzyw - wyłącznie liście i odpady roślin okopowych i
warzyw
|
|
19
|
15.33.30-00.3
|
Odpady - słoma roślin strączkowych, motylkowych i oleistych (z wyłączeniem lnu i konopi)
|
|
20
|
15.33.30-00.80
|
Żołędzie i kasztany
|
|
21
|
ex 15.33.30-00.90
|
Odpady z roślin pozostałych przeznaczone do spożycia przez zwierzęta, gdzie indziej
niewymienione, pozostałe - wyłącznie odpady użytkowe paszowe
|
|
22
|
15.41.11
|
Oleje i tłuszcze zwierzęce, surowe i rafinowane, z wyjątkiem tłuszczów wołowych, owczych,
kozich, wieprzowych i drobiowych - z wyłączeniem stearyny smalcowej do zastosowań
przemysłowych (PKWiU 15.41.11-30.11) , stearyny smalcowej pozostałej (PKWiU 15.41.11-30.21),
oleiny (PKWiU 15.41.11-30.31), tłuszczów i olejów zwierzęcych wraz z frakcjami, nie-modyfikowanych
chemicznie pozostałych, rafinowanych, technicznych (PKWiU 15.41.11-90.20), tłuszczów
i olejów zwierzęcych innych wraz z frakcjami, niemodyfikowanych chemicznie pozostałych,
nierafinowanych, technicznych (PKWiU 15.41.11-90.40)
|
|
23
|
15.42.13-30
|
Tłuszcze i oleje zwierzęce wraz z frakcjami, utwardzone itp.
|
|
24
|
15.51.11
|
Mleko płynne przetworzone
|
|
25
|
15.61.33-33.16
|
Ziarno jęczmienia obrobione wyłącznie przez śrutowanie
|
|
26
|
15.61.33-33.26
|
Ziarno owsa obrobione wyłącznie przez śrutowanie
|
|
27
|
15.61.33-33.32
|
Ziarno pszenicy łuszczone, krojone lub śrutowane
|
|
28
|
15.61.33-33.34
|
Ziarno pszenicy obrobione wyłącznie przez śrutowanie
|
|
29
|
15.61.33-33.42
|
Ziarno żyta łuszczone (łuskane lub obierane), krojone, śrutowane
|
|
30
|
15.61.33-33.44
|
Ziarno żyta obrobione wyłącznie przez śrutowanie
|
|
31
|
15.61.33-33.51
|
Ziarno kukurydzy - miażdżone i płatkowane
|
|
32
|
15.61.33-33.54
|
Ziarno kukurydzy - obrobione wyłącznie przez śrutowanie
|
|
33
|
15.61.33-33.94
|
Ziarno zbóż pozostałe obrobione wyłącznie przez śrutowanie
|
|
34
|
15.61.50-10.20
|
Śruty kukurydziane
|
|
35
|
15.61.50-30.20
|
Śruty ryżowe
|
|
36
|
15.61.50-50.20
|
Śruta pszenna
|
|
37
|
15.61.50-90.2
|
Śruty zbóż
|
|
38
|
ex 15.61.50-90.40
|
Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki roślin strączkowych
- wyłącznie śruty zbożowe i roślin strączkowych
|
|
39
|
15.61.50-10.10
|
Otręby paszowe kukurydziane
|
|
40
|
15.61.50-30.10
|
Otręby paszowe ryżowe
|
|
41
|
15.61.50-50.10
|
Otręby paszowe pszenne
|
|
42
|
15.61.50-90.1
|
Otręby paszowe zbóż oprócz kukurydzy, ryżu, pszenicy
|
|
43
|
15.7
|
Pasza dla zwierząt - z wyłączeniem: przetworów z ryb i z ssaków morskich (PKWiU 15.71.10-00.95),
karmy dla psów i kotów (PKWiU 15.72.10-00.10 i -00.20)
|
|
44
|
15.89.12
|
Jaja bez skorupek oraz żółtka jaj, świeże lub zakonserwowane; białka jajek
|
|
45
|
24.14.64-50
|
Podpuszczka i jej koncentraty
|
|
46
|
24.62.10-20.20
|
Albumina mleka
|