|
1
|
Dyrektor
|
-
|
-
|
według odrębnych przepisów
|
|
2
|
Zastępca dyrektora
|
-
|
-
|
wyższe
|
5, w tym 3 na stanowiskach kierowniczych
|
|
3
|
Główny księgowy
|
-
|
-
|
według odrębnych przepisów
|
|
47)
|
Dyrektor oddziału jednostki
|
XIII
|
9
|
wyższe
|
5, w tym 2 na stanowiskach kierowniczych
|
|
57)
|
Zastępca dyrektora oddziału jednostki
|
XII
|
8
|
wyższe
|
4
|
|
67)
|
Zastępca głównego księgowego, główny księgowy oddziału jednostki, kierownik działu
księgowości, kierownik zespołu księgowości
|
XII
|
8
|
ekonomiczne jednolite studia magisterskie, ekonomiczne wyższe studia zawodowe, uzupełniające
ekonomiczne studia magisterskie lub ekonomiczne studia podyplomowe
|
3 na stanowisku księgowy, starszy księgowy
|
|
średnie, policealne lub pomaturalne ekonomiczne
|
6 na stanowisku księgowy, starszy księgowy
|
|
7
|
Radca prawny
|
XI
|
7
|
według odrębnych przepisów
|
|
88)
|
Główny specjalista, główny doradca, główny doradca rolniczy*, główny doradca rolnośrodowiskowy*,
kierownik działu (z wyjątkiem kierownika Działu Administracyjno-Gospodarczego oraz
kierownika Działu Zastosowań Teleinformatyki),
|
XI
|
7
|
wyższe, posiadanie specjalistycznych kwalifikacji*
|
4, w tym 2 na stanowisku starszego specjalisty, starszego doradcy
|
|
|
kierownik zespołu doradczego, kierownik terenowego zespołu doradczego, kierownik gospodarstwa
|
|
|
|
|
|
kierownik Działu Administracyjno--Gospodarczego, kierownik Działu Zastosowań Teleinformatyki
|
4
|
|
9
|
Starszy specjalista, starszy doradca, starszy doradca rolniczy*, starszy doradca rolnośrodowiskowy*
|
X
|
6
|
wyższe, posiadanie specjalistycznych kwalifikacji*
|
3 na stanowisku specjalisty, doradcy
|
|
10
|
Specjalista, doradca, doradca rolniczy*, doradca rolnośrodowiskowy*
|
IX
|
-
|
wyższe, posiadanie specjalistycznych kwalifikacji*
|
0,5
|
|
11
|
Stażysta specjalista, stażysta doradca
|
V
|
-
|
wyższe
|
-
|
|
12
|
Technik doradca
|
VIII
|
-
|
średnie
|
-
|
|
13
|
Informatyk
|
XII
|
8
|
wyższe lub średnie informatyczne
|
2
|
|
14
|
Programista
|
XII
|
8
|
wyższe
|
2
|
|
15
|
Administrator sieci
|
XII
|
8
|
wyższe
|
-
|
|
16
|
Starszy specjalista do spraw BHP, starszy specjalista do spraw zarządzania jakością,
audytor wewnętrzny
|
X
|
|
wyższe
|
3
|
|
17
|
Specjalista do spraw BHP, specjalista do spraw zarządzania jakością
|
VIII
|
-
|
wyższe
|
1
|
|
18
|
Starszy księgowy
|
IX
|
-
|
średnie
|
2
|
|
19
|
Starszy referent, sekretarka
|
VI
|
-
|
średnie
|
2
|
|
20
|
Księgowy, kasjer, referent
|
V
|
-
|
średnie
|
1
|
|
21
|
Starszy magazynier, starszy laborant
|
V
|
-
|
średnie
|
-
|
|
22
|
Magazynier, laborant
|
IV
|
-
|
średnie
|
-
|
|
23
|
Pomoc laboratoryjna
|
II
|
-
|
średnie
|
-
|
|
24
|
Kierowca: autobusu, samochodu ciężarowego, dostawczego, osobowego
|
V
|
|
według odrębnych przepisów
|
2
|
|
25
|
Operator ciągników i maszyn rolniczych
|
V
|
-
|
według odrębnych przepisów
|
-
|
|
26
|
Konserwator urządzeń i instalacji
|
V
|
-
|
średnie
|
3
|
|
27
|
Rzemieślnik (betoniarz, cieśla, elektromonter, ślusarz, malarz, murarz, spawacz, stolarz,
tokarz, rymarz, monter, mechanik warsztatowy, elektryk, poligraf)
|
V
|
|
średnie lub zasadnicze zawodowe
|
3
|
|
28
|
Brygadzista, rolnik hodowca, ogrodnik, pszczelarz
|
V
|
5
|
zasadnicze zawodowe
|
|
|
29
|
Robotnik szklarniowy, polowy
|
III
|
-
|
zasadnicze zawodowe
|
-
|
|
30
|
Recepcjonistka
|
IV
|
-
|
średnie
|
-
|
|
31
|
Szef kuchni
|
VII
|
5
|
średnie zawodowe lub zasadnicze i tytuł mistrza
|
4
|
|
32
|
Kucharz, bufetowa, kelner, barman, intendent-zaopatrzeniowiec
|
II
|
|
średnie lub zasadnicze zawodowe
|
1
|
|
33
|
Palacz c.o.
|
III
|
-
|
zasadnicze zawodowe
|
2
|
|
34
|
Robotnik gospodarczy, pomoc kuchenna
|
II
|
-
|
zasadnicze zawodowe
|
-
|
|
35
|
Sprzątaczka laboratoryjna
|
II
|
-
|
podstawowe
|
-
|
|
36
|
Portier, szatniarz, dozorca, sprzątaczka pokojowa
|
I
|
-
|
podstawowe
|
-
|