liczoną jako średnia z trzech podklas dla każdej klasy uformowania i okrywy tłuszczowej
tusz wołowych schłodzonych określonych w
§ 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 lutego 2009 r. w sprawie
szczegółowego sposobu oznaczania klasy jakości handlowej tusz wołowych
(Dz. U. Nr 28, poz. 180) - w przypadku bydła rzeźnego zakupionego, dostarczonego do rzeźni i poddanego ubojowi,
którego tusze zostały sklasyfikowane według klasyfikacji określonej w
części A załącznika IV do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1308/2013
z dnia 17 grudnia 2013 r. ustanawiającego wspólną organizację rynków produktów rolnych
oraz uchylającego rozporządzenia Rady (EWG) nr 922/72, (EWG) nr 234/79, (WE) nr 1037/2001
i (WE) nr 1234/2007
(Dz. Urz. UE L 347 z 20.12.2013, str. 671), zwanego dalej „rozporządzeniem nr 1308/2013”,