|
|
|
|
|
|
|
Nazwa przejścia granicznego
|
Rodzaj punktu granicznego1)
|
Nazwa punktu kontroli granicznej
|
Rodzaj kontrolowanych artykułów rolno-spożywczych2)
|
|
1
|
2
|
3
|
4
|
|
Bezledy - Bagrationowsk
|
R
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Bobrowniki3) - Bierestowica
|
R
|
|
HC-NT NHC-NT
|
|
Braniewo3) - Mamonowo
|
F
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Dorohusk - Jagodzin
|
R,F
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Gdańsk - Port
|
P
|
Gdynia
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT
|
|
Gdynia
|
P
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Hrebenne3) - Rawa Ruska
|
R
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Korczowa - Krakowiec
|
R
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Kukuryki - Kozłowiczy
|
R
|
Koroszczyn
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Kuźnica Białostocka - Bruzgi Kuźnica Białostocka - Grodno
|
R F
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Przemyśl3) - Mościska
|
F
|
Medyka
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Szczecin
|
P
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Świnoujście
|
P
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Terespol3) - Brześć
|
F
|
Małaszewicze
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
Warszawa-Okęcie
|
A
|
|
HC-NT HC-T(CH) HC-T(FR) NHC-NT NHC-T(CH) NHC-T(FR)
|
|
|
|
|
|
|
|
1) Poszczególne litery w kolumnie oznaczają:
A - punkt kontroli granicznej na lotnisku,
F - punkt kontroli granicznej na przejściu kolejowym,
P - punkt kontroli granicznej na przejściu morskim,
R - punkt kontroli granicznej na przejściu drogowym.
2) Przez poszczególne oznaczenia literowe w kolumnie należy rozumieć:
HC - artykuły rolno-spożywcze przeznaczone do spożycia przez ludzi,
NHC - artykuły rolno-spożywcze nieprzeznaczone do spożycia przez ludzi,
NT - artykuły rolno-spożywcze niewymagające przechowywania w temperaturze chłodzenia
lub mrożenia,
T - artykuły rolno-spożywcze wymagające przechowywania:
a)
T(FR) - w temperaturze mrożenia poniżej 0şC,
b)
T(CH) - w temperaturze chłodzenia od 4şC do 0şC.
3) Nie przeprowadza się kontroli artykułów rolno-spożywczych pochodzenia zwierzęcego.