1)
informacje dotyczące grupy:
a)
nazwę, siedzibę i formę prawną,
b)
numer identyfikacji podatkowej (NIP),
c)
numer w Krajowym Rejestrze Sądowym,
d)
wskazanie osób upoważnionych do reprezentowania grupy;
2)
informacje dotyczące producentów produktu lub grupy produktów, ze względu na które
grupa została utworzona, wchodzących w skład grupy, zwanych dalej „członkami grupy”:
a)
imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwę, siedzibę i adres,
b)
numer identyfikacyjny nadany w trybie przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów,
ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności,
c)
numer identyfikacyjny Powszechnego Elektronicznego Systemu Ewidencji Ludności (numer
PESEL) - w przypadku osoby fizycznej,
d)
NIP, numer identyfikacyjny krajowego rejestru urzędowego podmiotów gospodarki narodowej
(REGON), numer w Krajowym Rejestrze Sądowym, jeżeli został nadany - w przypadku osoby
prawnej lub jednostki organizacyjnej nieposiadającej osobowości prawnej,
e)
numer paszportu lub innego dokumentu tożsamości - w przypadku osoby nieposiadającej
obywatelstwa polskiego,
f)
wielkość i wartość produkcji produktu lub grupy produktów, ze względu na które grupa
została utworzona, wyprodukowanych przez poszczególnych członków grupy w roku złożenia
wniosku o uznanie grupy lub w roku poprzedzającym rok złożenia wniosku o uznanie grupy
- w przypadku prowadzenia takiej produkcji;
3)
opis struktury organizacyjnej grupy, w tym strukturę udziałów lub liczbę posiadanych
akcji i podział praw do głosowania poszczególnych członków grupy;
4)
wskazanie posiadanych przez członków grupy w zakresie produkcji produktu lub grupy
produktów, ze względu na które grupa została utworzona:
a)
numerów i powierzchni działek ewidencyjnych, na których jest prowadzona produkcja
- w przypadku produkcji roślinnej, albo
b)
liczby i gatunków zwierząt, a w przypadku zwierząt gospodarskich objętych obowiązkiem
zgłoszenia do rejestru zwierząt gospodarskich oznakowanych i siedzib stad tych zwierząt
- również numerów siedzib tych stad - w przypadku produkcji zwierzęcej, albo
c)
liczby rodzin pszczelich - w przypadku produkcji miodu naturalnego lub innych produktów
pszczelich;
5)
zestawienie budynków, budowli, maszyn, urządzeń lub środków transportu, będących w
posiadaniu grupy i poszczególnych członków grupy, wykorzystywanych do produkcji produktu
lub grupy produktów, ze względu na które grupa została utworzona, na dzień złożenia
wniosku o uznanie grupy;
6)
szacunkową wielkość i wartość netto produkcji poszczególnych członków grupy przewidzianej
do sprzedaży przez grupę z podziałem na poszczególne lata realizacji planu biznesowego;
7)
szacunkowe przychody i koszty prowadzenia działalności przez grupę w poszczególnych
latach realizacji planu biznesowego;
8)
zakres i opis działań, jakie zamierza zrealizować grupa, w odniesieniu do każdego
z celów określonych w art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 15 września 2000 r. o grupach producentów rolnych i ich
związkach oraz o zmianie innych ustaw, wraz z uzasadnieniem, w jaki sposób poszczególne działania przyczynią się do realizacji
poszczególnych celów i ze wskazaniem planowanego postępu w ich realizacji w poszczególnych
latach realizacji planu biznesowego;
9)
harmonogram działań, o których mowa w pkt 8, ze wskazaniem etapów z podziałem na poszczególne
lata realizacji planu biznesowego, wraz z określeniem szacowanej wysokości wydatków
na realizację poszczególnych działań lub ich etapów;
10)
wskazanie planowanych źródeł finansowania działań, o których mowa w pkt 8;
11)
informację na temat planowanych szkoleń i korzystania z doradztwa;
12)
informację na temat oczekiwań grupy związanych z prowadzoną działalnością w odniesieniu
do produktu lub grupy produktów, ze względu na które grupa została utworzona, po upływie
5 lat od dnia uznania grupy;
13)
przewidywany rozwój grupy po upływie 5 lat od dnia jej uznania.