Śliwki, truskawki, marchew, rzodkiewki, paprykę słodką, pomidory oraz kalarepę podaje
się w opakowaniach jednostkowych. Oznakowanie zamieszczone na tych opakowaniach musi
obejmować co najmniej informacje, o których mowa w art. 9 ust. 1 lit. a, e, f, g oraz
h rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października
2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń
Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia
dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE,
dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE
i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L 304 z 22.11.2011,
str. 18, z późn. zm.
1)Zmiany wymienionego rozporządzenia zostały ogłoszone w Dz. Urz. UE L 306 z 16.11.2013,
str. 7, Dz. Urz. UE L 27 z 30.01.2014, str. 7 i Dz. Urz. UE L 327 z 11.12.2015, str.
1.).