marmolady twardej lub miękkiej z owoców innych niż cytrusowe oraz marmolady twardej
lub miękkiej z owoców innych niż cytrusowe, których nazwie towarzyszy oświadczenie
żywieniowe „o obniżonej zawartości cukrów” lub inne oświadczenie żywieniowe o takim
samym znaczeniu dla konsumenta w rozumieniu przepisów
rozporządzenia (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia
2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności
(Dz. Urz. UE L 404 z 30.12.2006, str. 9, z późn. zm.), można dodać substancje aromatyczne, naturalne substancje aromatyczne i preparaty
aromatyczne w rozumieniu
art. 3 ust. 2 lit. b-d rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008
z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie środków aromatyzujących i niektórych składników
żywności o właściwościach aromatyzujących do użycia w oraz na środkach spożywczych
oraz zmieniającego rozporządzenie Rady (EWG) nr 1601/91, rozporządzenia (WE) nr 2232/96
oraz (WE) nr 110/2008 oraz dyrektywę 2000/13/WE
(Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 34, z późn. zm.).