1.
Produkty mięsne wędzone tradycyjnie, do których ma zastosowanie odstępstwo określone
w § 1, znakuje się znakiem weterynaryjnym kwadratowym zawierającym w:
1)
górnej części - litery PL;
2)
środku - weterynaryjny numer identyfikacyjny zakładu;
3)
dolnej części - litery IW.
2.
Znakowania, o którym mowa w ust. 1, dokonuje się zgodnie z przepisami załącznika II
sekcji I ust. 1, 2, 5, 9-11, 13 i 14 rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego
i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny
w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004,
str. 55, z późn. zm. - Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str.
14, z późn. zm.).