|
0103
|
Świnie żywe: - Pozostałe:
|
200
|
0%
|
|
0103 92
|
- - O masie 50 kg lub większej: --- Gatunki domowe:
|
|
|
|
0103 92 11
|
---- Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie nie mniejszej niż 160 kg
|
|
|
|
0103 92 19
|
---- Pozostałe
|
|
|
|
0206
|
Jadalne podroby z bydła, świń, owiec, kóz, koni, osłów, mułó lub osłomułów, świeże,
schłodzone lub zamrożone: - Ze świń, zamrożone:
|
200
|
0%
|
|
0206 41 00
|
- Wątroby
|
|
|
|
0206 49 00
|
- Pozostałe
|
|
|
|
0402
|
Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:
|
70
|
5%
|
|
0402 10
|
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej
1,5% masy
|
|
|
|
|
-- Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:
|
|
|
|
0402 10 11
|
--- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg
|
|
|
|
0402 10 19
|
--- Pozostałe
|
|
|
|
|
- Pozostałe
|
|
|
|
0402 10 99
|
--- Pozostałe
|
|
|
|
|
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu przekraczającej
1,5% masy:
|
|
|
|
0402 21
|
-- Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:
|
|
|
|
|
--- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 27% masy:
|
|
|
|
0402 21 11
|
---- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg
|
|
|
|
0402 21 18
|
---- Pozostałe
|
|
|
|
Kod CN (2013)
|
Wyszczególnienie
|
Ilość roczna (w tonach)
|
Stawka celna w ramach kontyngentu (% KNU)
|
|
0406
|
Ser i twaróg:
|
50
|
0%
|
|
0406 10
|
- Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i
twaróg
|
|
|
|
0406 10 20
|
-- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40% masy:
|
|
|
|
0406 10 80
|
-- Pozostałe
|
|
|
|
0406 30
|
- Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany:
|
|
|
|
0406 30 10
|
- Do produkcji którego nie użyto innych serów, jak Emmentaler, Gruyere i Appenzell
i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger), pakowany
do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie nieprzekraczającej
56% masy
|
|
|
|
|
-- Pozostały:
|
|
|
|
|
--- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 36%\ masy i o zawartości tłuszczu w suchej
masie:
|
|
|
|
0406 30 31
|
---- Nieprzekraczającej 48% masy
|
|
|
|
0406 30 39
|
---- Przekraczającej 48% masy
|
|
|
|
0406 30 90
|
--- O zawartości tłuszczu przekraczającej 36% masy
|
|
|
|
0406 90
|
- Pozostałe sery: - Pozostałe:
|
|
|
|
0406 90 13
|
--- Emmentaler
|
|
|
|
0406 90 15
|
--- Gruyere, Sbrinz
|
|
|
|
0406 90 17
|
--- Bergkase, Appenzell
|
|
|
|
0406 90 18
|
--- Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or i Tete de Moine
|
|
|
|
0406 90 19
|
--- Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany
z drobno zmielonymi ziołami
|
|
|
|
0406 90 21
|
--- Cheddar
|
|
|
|
0406 90 23
|
--- Edam
|
|
|
|
0406 90 25
|
--- Tilsit
|
|
|
|
0406 90 11
|
--- Butterkase
|
|
|
|
0406 90 29
|
--- Kashkaval
|
|
|
|
0406 90 32
|
--- Feta
|
|
|
|
0406 90 37
|
--- Finlandia
|
|
|
|
0406 90 39
|
--- Jarlsberg
|
|
|
|
|
--- Pozostałe
|
|
|
|
0406 90 50
|
---- Ser z mleka owiec lub mleka bawołów, w pojemnikach zawierających solankę lub
w butelkach z owczej lub koziej skóry
|
|
|
|
Kod CN (2013)
|
Wyszczególnienie
|
Ilość roczna (w tonach)
|
Stawka celna w ramach kontyngentu (%KNU)
|
|
|
---- Pozostałe:
|
|
|
|
|
----- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40% masy i o zawartości wody, w substancji
beztłuszczowej:
|
|
|
|
|
------ Nieprzekraczającej 47% masy:
|
|
|
|
0406 90 61
|
------- Grana Padano, Parmigiano Reggiano
|
|
|
|
0406 90 63
|
------- Fiore Sardo, Pecorino
|
|
|
|
0406 90 69
|
------- Pozostałe: ------ Przekraczającej 47% masy, ale nieprzekraczającej 72% masy:
|
|
|
|
0406 90 73
|
------- Provolone
|
|
|
|
0406 90 75
|
------- Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano
|
|
|
|
0406 90 76
|
------- Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samso
|
|
|
|
0406 90 78
|
------- Gouda
|
|
|
|
0406 90 79
|
------- Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio
|
|
|
|
0406 90 81
|
------- Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby,
Monterey
|
|
|
|
0406 90 82
|
------- Camembert
|
|
|
|
0406 90 84
|
------- Brie
|
|
|
|
|
------- Pozostałe sery, o zawartości wody w substancji beztłuszczowej:
|
|
|
|
0406 90 86
|
-------- Przekraczającej 47% masy, ale nieprzekraczającej 5 2% masy:
|
|
|
|
0406 90 87
|
-------- Przekraczającej 52% masy, ale nieprzekraczającej 62% masy:
|
|
|
|
0406 90 88
|
-------- Przekraczającej 62% masy, ale nieprzekraczającej 72% masy:
|
|
|
|
0406 90 93
|
------ Przekraczającej 72% masy
|
|
|
|
0406 90 99
|
----- Pozostałe
|
|
|
|
0701
|
Ziemniaki, świeże lub schłodzone:
|
165
|
0%
|
|
0701 90
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
0701 90 90
|
---Pozostałe
|
|
|
|
0710
|
Warzywa (niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie), zamrożone:
|
20
|
0%
|
|
|
- Warzywa strączkowe, nawet łuskane
|
|
|
|
0710 21 00
|
- Groch (Pisum sativum)
|
|
|
|
Kod CN (2013)
|
Wyszczególnienie
|
Ilość roczna (w tonach)
|
Stawka celna w ramach kontyngentu (%KNU)
|
|
1001
|
Pszenica i meslin:
|
300
|
0%
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
1001 99 00
|
- Pozostałe
|
|
|
|
1005
|
Kukurydza:
|
270
|
0%
|
|
1005 10
|
- Nasiona:
|
|
|
|
|
- Hybrydy:
|
|
|
|
1005 10 15
|
--- Hybrydy zwykłe
|
|
|
|
1005 10 18
|
---- Pozostałe:
|
|
|
|
ex 1005 10 18
|
---- Hybrydy podwójne i hybrydy szczytowo-krzyżowe nasion kukurydzy
|
|
|
|
1512
|
Olej z nasion słonecznika, z krokosza barwierskiego lub z nasion bawełny i ich frakcje,
nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie:
|
60
|
5%
|
|
|
- Olej z nasion słonecznika lub z krokosza barwierskiego i ich frakcje:
|
|
|
|
1512 19
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
1512 19 90
|
--- Pozostałe
|
|
|
|
1602
|
Pozostałe mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane:
|
150
|
0%
|
|
1602 10 00
|
- Przetwory homogenizowane
|
|
|
|
|
- Ze świń:
|
|
|
|
1602 41
|
- - Szynki i ich kawałki
|
|
|
|
1602 42
|
-- Łopatki i ich kawałki
|
|
|
|
1602 49
|
- - Pozostałe, włącznie z mieszankami:
|
|
|
|
1602 50
|
- Z bydła
|
|
|
|
1701
|
Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:
|
70
|
20%
|
|
|
- Cukier surowy niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących:
|
|
|
|
1701 12
|
- Cukier buraczany:
|
|
|
|
1701 12 90
|
--- Pozostały
|
|
|
|
1701 14
|
- Pozostały cukier trzcinowy:
|
|
|
|
1701 14 90
|
--- Pozostały
|
|
|
|
|
- Pozostały:
|
|
|
|
1701 91 00
|
- Zawierający dodatek środków aromatyzujących lub barwiących
|
|
|
|
1701 99
|
- Pozostały:
|
|
|
|
1701 99 10
|
--- Cukier biały
|
|
|
|
1701 99 90
|
---Pozostały
|
|
|
|
Kod CN (2013)
|
Wyszczególnienie
|
Ilość roczna (w tonach)
|
Stawka celna w ramach kontyngentu (%KNU)
|
|
2009
|
Soki owocowe (włączając moszcz gronowy) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające
dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej:
|
20
|
0%
|
|
|
- Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu lub z dowolnego warzywa:
|
|
|
|
2009 89
|
-- Pozostałe:
|
|
|
|
|
--- O liczbie Brixa nieprzekraczającej 67:
|
|
|
|
|
---- Pozostałe:
|
|
|
|
|
----- Pozostałe:
|
|
|
|
|
------ Niezawierające dodatku cukru:
|
|
|
|
2009 89 96
|
------- Sok wiśniowy i czereśniowy
|
|
|
|
2401
|
Tytoń nieprzetworzony; odpady tytoniowe:
|
75
|
0%”
|
|
2401 10
|
- Tytoń nieodżyłowany:
|
|
|
|
2401 10 35
|
- Tytoń suszony powietrzem na jasny
|
|
|
|
2401 10 60
|
- Tytoń typu Oriental suszony na słońcu
|
|
|
|
2401 10 85
|
- Tytoń suszony ogniowo-rurowo
|
|
|
|
2401 20
|
- Tytoń częściowo lub całkowicie odżyłowany:
|
|
|
|
2401 20 35
|
- Tytoń suszony powietrzem na jasny
|
|
|
|
2401 20 60
|
-- Tytoń typu Oriental suszony na słońcu
|
|
|
|
2401 20 85
|
- Tytoń suszony ogniowo-rurowo
|
|
|
|
2401 20 95
|
- Pozostały
|
|
|
|
2401 30 00
|
- Odpady tytoniu
|
|
|