|
0102
|
Bydło żywe:
|
|
|
|
- Bydło:
|
|
|
0102 29
|
-- Pozostałe:
|
|
|
|
--- Pozostałe:
|
|
|
|
---- O masie przekraczającej 300 kg:
|
|
|
|
----- Krowy:
|
|
|
0102 29 61
|
------ Do uboju
|
1 935
|
|
|
----- Pozostałe:
|
|
|
0102 29 91
|
------ Do uboju
|
190
|
|
0103
|
Świnie żywe:
|
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
0103 92
|
-- O masie 50 kg lub większej:
|
|
|
|
--- Gatunki domowe:
|
|
|
0103 92 11
|
---- Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie nie mniejszej niż 160 kg
|
575
|
|
0103 92 19
|
---- Pozostałe
|
1 755
|
|
0103 92 90
|
--- Pozostałe
|
195
|
|
0105
|
Drób domowy żywy, to znaczy ptactwo z gatunku Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:
|
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
0105 94 00
|
- Ptactwo z gatunku Gallus domesticus
|
1 455
|
|
0207
|
Mięso i podroby jadalne, z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, schłodzone lub zamrożone:
|
|
|
|
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
|
|
|
0207 12
|
- Niecięte na kawałki, zamrożone:
|
|
|
0207 12 90
|
--- Oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków,
znane jako kurczaki 65% lub inaczej zgłaszane
|
80
|
|
0207 13
|
- Kawałki i podroby, świeże lub schłodzone:
|
|
|
|
--- Kawałki:
|
|
|
0207 13 10
|
---- Bez kości
|
90
|
|
|
---- Z kośćmi:
|
|
|
0207 13 30
|
----- Całe skrzydła, z końcami lub bez
|
55
|
|
0207 13 60
|
----- Nogi i ich kawałki
|
320
|
|
|
--- Podroby:
|
|
|
0207 13 99
|
---- Pozostałe
|
25
|
|
0207 14
|
- Kawałki i podroby, zamrożone:
|
|
|
|
--- Kawałki:
|
|
|
|
---- Z kośćmi:
|
|
|
0207 14 20
|
----- Połówki lub ćwiartki
|
30
|
|
0207 14 60
|
----- Nogi i ich kawałki
|
130
|
|
|
--- Podroby:
|
|
|
0207 14 99
|
---- Pozostałe
|
50
|
|
0401
|
Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru lub innego środka
słodzącego:
|
|
|
0401 40
|
- O zawartości tłuszczu przekraczającej 6% masy, ale nieprzekraczającej 10% masy:
|
|
|
0401 40 10
|
- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów
|
80
|
|
0401 50
|
- 0 zawartości tłuszczu przekraczającej 10% masy:
|
|
|
|
-- Nieprzekraczającej 21% masy:
|
|
|
0401 50 11
|
--- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 2 litrów
|
30
|
|
0402
|
Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:
|
|
|
|
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu przekraczającej
1,5% masy:
|
|
|
0402 21
|
-- Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego:
|
|
|
|
--- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 27% masy:
|
|
|
0402 21 18
|
---- Pozostałe
|
25
|
|
0403
|
Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana ukwaszona, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub
zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru łub innego
środka słodzącego, lub aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub
kakao:
|
|
|
0403 90
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
-- Niearomatyzowane ani niezawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao:
|
|
|
|
--- Pozostałe:
|
|
|
|
---- Niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu:
|
|
|
0403 90 51
|
----- Nieprzekraczającej 3% masy
|
500
|
|
0403 90 53
|
----- Przekraczającej 3% masy, ale nieprzekraczającej 6% masy
|
290
|
|
0405
|
Masło i pozostałe tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:
|
|
|
0405 10
|
- Masło:
|
|
|
|
-- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 85% masy:
|
|
|
|
--- Masło naturalne:
|
|
|
0405 10 11
|
---- W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg
|
160
|
|
0405 10 19
|
---- Pozostałe
|
200
|
|
0406
|
Ser i twaróg:
|
|
|
0406 10
|
- Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i
twaróg
|
|
|
|
-- O zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 40% masy
|
|
|
0406 10 30
|
---Mozzarella, nawet w płynie
|
355
|
|
0406 10 50
|
--- Pozostały:
|
|
|
0406 10 80
|
- Pozostały:
|
165
|
|
0409 00 00
|
Miód naturalny
|
165
|
|
0701
|
Ziemniaki, świeże lub schłodzone:
|
|
|
0701 90
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
0701 90 50
|
--- Młode, od dnia 1 stycznia do dnia 30 czerwca
|
50
|
|
0701 90 90
|
--- Pozostałe
|
1 265
|
|
0704
|
Kapusty, kalafiory, kalarepa, jarmuż i podobne jadalne kapusty, świeże lub schłodzone:
|
|
|
0704 90
|
- Pozostałe:
|
|
|
0704 90 10
|
- Kapusta biała i kapusta czerwona
|
280
|
|
0706
|
Marchew, rzepa, buraki sałatkowe, salsefia, selery, rzodkiewki i podobne korzenie
jadalne, świeże lub schłodzone:
|
|
|
0706 10 00
|
- Marchew i rzepa
|
50
|
|
0806
|
Winogrona, świeże lub suszone:
|
|
|
0806 10
|
- Świeże:
|
|
|
0806 10 10
|
- Winogrona stołowe
|
45
|
|
0809
|
Morele, wiśnie i czereśnie, brzoskwinie (włącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny,
świeże:
|
|
|
|
- Wiśnie i czereśnie:
|
|
|
0809 21 00
|
-- Wiśnie (Prunus cerasus)
|
410
|
|
0811
|
Owoce i orzechy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie,
zamrożone, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:
|
|
|
0811 90
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
|
--- Wiśnie i czereśnie:
|
|
|
0811 90 75
|
---- Wiśnie (Prunus cerasus)
|
70
|
|
Kod CN
|
Wyszczególnienie
|
Kontyngent taryfowy (w tonach)
|
|
1601
|
Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe na bazie
tych wyrobów:
|
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
1601 00 91
|
-- Kiełbasy suche lub do smarowania, niepoddane obróbce cieplnej
|
285
|
|
1602
|
Pozostałe mięso, podroby lub krew, przetworzone lub zakonserwowane:
|
|
|
1602 10 00
|
- Przetwory homogenizowane
|
75
|
|
1602 20
|
- Z wątroby (wątróbki) dowolnych zwierząt:
|
|
|
1602 20 90
|
-- Pozostałe:
|
140
|
|
|
- Z drobiu objętego pozycją 0105:
|
|
|
1602 31
|
- Z indyków:
|
|
|
|
--- Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów, drobiowych:
|
|
|
1602 31 19
|
---- Pozostałe
|
40
|
|
1602 32
|
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
|
|
|
|
- Ze świń:
|
|
|
|
--- Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów, drobiowych:
|
|
|
1602 32 11
|
---- Niepoddane obróbce cieplnej
|
130
|
|
1602 32 19
|
---- Pozostałe
|
30
|
|
1602 32 30
|
--- Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57% masy, mięsa lub podrobów, drobiowych
|
170
|
|
1602 32 90
|
--- Pozostałe
|
230
|
|
1602 41
|
- Szynki i ich kawałki:
|
|
|
1602 41 10
|
--- Ze świń domowych
|
360
|
|
1602 49
|
- Pozostałe, włącznie z mieszankami:
|
|
|
|
--- Ze świń domowych:
|
|
|
|
---- Zawierające 80% masy lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie
z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:
|
|
|
Kod CN
|
Wyszczególnienie
|
Kontyngent taryfowy (w tonach)
|
|
1602 49 15
|
----- Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części
|
150
|
|
1602 49 30
|
---- Zawierające 40% masy lub więcej, ale mniej niż 80% masy, mięsa lub dowolnego
rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia
|
445
|
|
1602 49 50
|
---- Zawierające mniej niż 40% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie
z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia
|
60
|
|
1602 50
|
- Z bydła:
|
|
|
|
- Pozostałe:
|
|
|
1602 50 31
|
--- Wołowina peklowana (corned beef), w opakowaniach hermetycznych
|
70
|
|
1602 50 95
|
--- Pozostałe
|
295
|
|
1701
|
Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:
|
|
|
|
- Pozostały:
|
|
|
1701 91 00
|
- Zawierający dodatek środków aromatyzujących lub barwiących
|
55
|
|
1701 99
|
- Pozostały:
|
|
|
1701 99 10
|
--- Cukier biały
|
3 470
|
|
2001
|
Warzywa, owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane
octem lub kwasem octowym:
|
|
|
2001 10 00
|
- Ogórki i korniszony
|
265
|
|
2001 90
|
- Pozostałe:
|
|
|
2001 90 70
|
-- Papryka słodka
|
70
|
|
2005
|
Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym,
niezamrożone, inne niż produkty objęte pozycją 2006:
|
|
|
|
- Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne:
|
|
|
2005 99
|
- Pozostałe:
|
|
|
2005 99 50
|
--- Mieszanki warzywne
|
245
|
|
2005 99 60
|
--- Kapusta kwaszona
|
40
|