|
1
|
01.11.61.0
|
Fasola - świeża
|
|
2
|
01.11.62.0
|
Groch - świeży
|
|
3
|
01.11.69.0
|
Pozostałe warzywa strączkowe, świeże
|
|
4
|
01.11.71.0
|
Fasola - suszona
|
|
5
|
01.11.73.0
|
Ciecierzyca (cieciorka) - suszona
|
|
6
|
01.11.74.0
|
Soczewica - suszona
|
|
7
|
01.11.75.0
|
Groch - suszony
|
|
8
|
01.13.12.0
|
Kapusta - świeża
|
|
9
|
01.13.13.0
|
Kalafiory i brokuły - świeże
|
|
10
|
01.13.14.0
|
Sałata - świeża
|
|
11
|
01.13.15.0
|
Cykoria - świeża
|
|
12
|
01.13.16.0
|
Szpinak - świeży
|
|
13
|
ex01.13.31.0
|
Papryka - świeża
|
|
14
|
01.13.32.0
|
Ogórki - świeże
|
|
15
|
01.13.34.0
|
Pomidory - świeże
|
|
16
|
01.13.41.0
|
Marchew i rzepa - świeże
|
|
17
|
01.13.42.0
|
Czosnek - świeży
|
|
18
|
01.13.43.0
|
Cebula - świeża
|
|
19
|
ex01.13.44.0
|
Pory, szczypior świeży
|
|
20
|
ex01.13.49.0
|
Pietruszka korzeniowa, seler, buraki sałatkowe, rzodkiewka - świeże
|
|
21
|
01.13.51.0
|
Ziemniaki - świeże
|
|
22
|
ex01.13.80.0
|
Pieczarki - świeże
|
|
23
|
ex01.13.19.0 ex01.13.49.0
|
Natka pietruszki naciowej, koperek zielony - świeże Natka pietruszki korzeniowej - świeża
|
|
24
|
ex01.23.12.0
|
Cytryny - świeże
|
|
25
|
01.24.10.0
|
Jabłka - świeże
|
|
26
|
01.24.27.0
|
Śliwki - świeże
|
|
27
|
ex01.25.12.0
|
Maliny i jeżyny - świeże
|
|
28
|
01.25.13.0
|
Truskawki i poziomki - świeże
|
|
29
|
ex01.25.19.0
|
Porzeczki, agrest, borówki czarne - świeże
|
|
30
|
01.27.12.0 10.83.13.0
|
Herbata Herbata czarna, zielona w bezpośrednich opakowaniach o zawartości do 3 kg (np. w torebkach)
|
|
31
|
01.28.17.0
|
Imbir surowy, suszony
|
|
32
|
ex01.28.19.0 ex10.84.23.0 ex10.39.13.0
|
Tymianek - świeży, suszony metodą naturalną, nierozgniatany ani niemielony Tymianek - suszony metodą przemysłową, lub rozgniatany, lub mielony Koperek, natka pietruszki - suszone
|
|
33
|
ex01.28.30.0 ex10.39.13.0
|
Rozmaryn świeży lub suszony metodą naturalną, nierozgniatany ani niemielony Rozmaryn suszony metodą przemysłową, rozgniatany lub mielony
|
|
34
|
01.47.21.0
|
Jaja kurze, świeże w skorupkach
|
|
35
|
01.49.21.0
|
Miód naturalny
|
|
36
|
10.31.13.0
|
Ziemniaki suszone w postaci mąki, mączki, płatków, granulek
|
|
37
|
10.32.11.0
|
Sok pomidorowy
|
|
38
|
10.32.12.0
|
Sok pomarańczowy
|
|
39
|
10.32.16.0
|
Sok jabłkowy
|
|
40
|
10.32.17.0
|
Mieszaniny soków z owoców i warzyw
|
|
41
|
ex10.32.19.0
|
Koncentrat buraczany
|
|
42
|
10.39.11.0
|
Warzywa zamrożone
|
|
43
|
ex01.13.19.0 ex10.39.13.0
|
Majeranek suszony metodą naturalną Majeranek suszony metodą przemysłową, stosowany jako przyprawa
|
|
44
|
10.39.15.0
|
Fasola zakonserwowana w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem dań
z warzyw
|
|
45
|
10.39.16.0
|
Groszek zakonserwowany w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych
dań z warzyw
|
|
46
|
10.39.17.0
|
Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem
lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw
|
|
47
|
ex10.39.21.0
|
Owoce zamrożone, gotowane lub nie
|
|
48
|
ex10.39.22.0
|
Dżemy, galaretki owocowe
|
|
49
|
10.41.24.0
|
Olej słonecznikowy surowy
|
|
50
|
10.41.26.0
|
Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy, surowy
|
|
51
|
10.41.54.0
|
Olej słonecznikowy i jego frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie
|
|
52
|
10.41.56.0
|
Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy oraz ich frakcje, rafinowane, ale niemodyfikowane
chemicznie
|
|
53
|
10.41.60.0
|
Oleje i tłuszcze roślinne oraz ich frakcje uwodornione, estryfikowane, ale dalej nieprzetworzone
|
|
54
|
10.42.10.0
|
Margaryna i podobne tłuszcze jadalne
|
|
55
|
ex10.51.11.0
|
Mleko płynne przetworzone
|
|
56
|
10.51.12.0
|
Mleko i śmietana o zawartości tłuszczu > 6%, niezagęszczone i niesłodzone
|
|
57
|
ex10.51.21.0
|
Mleko odtłuszczone w proszku
|
|
58
|
ex10.51.22.0
|
Mleko pełne w proszku
|
|
59
|
10.51.30.0
|
Masło i pozostałe tłuszcze do smarowania
|
|
60
|
10.51.40.0
|
Sery i twarogi
|
|
61
|
10.51.51.0
|
Mleko i śmietana inne niż w postaci stałej, zagęszczone lub z dodatkiem cukru lub
innego środka słodzącego
|
|
62
|
10.51.52.0
|
Jogurt i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany
|
|
63
|
10.61.11.0
|
Ryż łuskany
|
|
64
|
10.61.21.0
|
Mąka pszenna lub żytnio-pszenna
|
|
65
|
ex10.61.22.0
|
Mąka kukurydziana
|
|
66
|
10.61.31.0
|
Kasze i mączki z pszenicy
|
|
67
|
10.61.32.0
|
Kasze, mączki i granulki zbożowe, gdzie indziej niesklasyfikowane
|
|
68
|
10.61.33.0
|
Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych
|
|
69
|
10.71.11.0
|
Pieczywo świeże
|
|
70
|
10.72.11.0
|
Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby
|
|
71
|
ex10.72.19.0
|
Bułka tarta
|
|
72
|
10.73.11.0 10.73.12.0
|
Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne Kuskus
|
|
73
|
ex10.81.12.0
|
Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany
|
|
74
|
ex10.81.13.0
|
Cukier waniliowy
|
|
75
|
10.82.22.0 10.82.13.0 10.82.14.0
|
Czekolada i przetwory spożywcze zawierające kakao Kakao w proszku bez dodatku cukru Kakao w proszku słodzone
|
|
76
|
ex10.83.12.0
|
Substytuty kawy: ekstrakty, esencje i koncentraty z kawy
|
|
77
|
10.84.11.0
|
Ocet winny, ocet spirytusowy
|
|
78
|
ex10.84.12.0
|
Majonez, musztarda, sos sojowy, mieszanki przypraw
|
|
79
|
|
|
80
|
10.84.21.0
|
Pieprz z rodzaju Piper przetworzony
|
|
81
|
01.28.12.0 10.84.22.0
|
Papryka słodka i ostra, suszona, cała lub w kawałkach Papryka słodka i ostra - suszona, rozgniatana, mielona
|
|
82
|
ex10.84.23.0 ex10.39.13.0 ex01.28.19.0 01.28.12.0
|
Przetworzony (rozgniatany, mielony) - cynamon, kminek, liść laurowy, ziele angielskie,
oregano, bazylia, Ziele lubczyka suszone metodą przemysłową, lub rozgniatane, lub mielone Ziele lubczyka suszone, nierozgniatane ani niemielone Ziele angielskie w ziarnach suszone
|
|
83
|
10.84.30.0
|
Sól spożywcza
|
|
84
|
ex10.89.13.0
|
Proszki do pieczenia gotowe
|
|
85
|
ex10.89.19.0 ex10.89.11.0
|
Barszcz biały, żurek - w proszku Barszcz biały, żurek - w płynie
|
|
86
|
11.07.11.0
|
Wody mineralne i wody gazowane, z wyłączeniem słodkich i aromatyzowanych
|
|
87
|
ex20.13.43.0
|
Soda oczyszczona (kwaśny węglan sodu)
|
|
88
|
ex20.14.34.0
|
Kwasek cytrynowy
|
|
89
|
ex10.62.11.0
|
Skrobia ziemniaczana z kodem (CN 1108) (Mąka ziemniaczana)
|
|
90
|
ex10.89.19.0
|
Kisiel, budyń, galaretka z żelatyną roślinną - w proszku
|
|
91
|
ex10.81.13.0
|
Cukier wanilinowy
|
|
92
|
ex10.89.11.0
|
Zakwas na żur - w płynie
|
|
93
|
ex01.13.14.0
|
Sałata lodowa
|
|
94
|
ex10.28.23.0 ex10.84.23.0
|
Nasiona kolendry, nierozgniatane ani niemielone, Nasiona kolendry, rozgniatane lub mielone
|
|
95
|
ex01.13.39.0
|
Cukinia, dynia, kabaczek, patison
|