2.
Ryby i skorupiaki, mięczaki i inne bezkręgowce wodne.
3.
Produkty mleczarskie, w szczególności: jogurty, kefiry, śmietana, mleko spożywcze,
twarogi, sery dojrzewające, masło, lody.
4.
Jaja ptasie i masy jajeczne.
5.
Kwiaty cięte, doniczkowe oraz darń rolowana.
6.
Warzywa i grzyby świeże i mrożone.
8.
Zboża i surowce rolne służące do produkcji żywności, pasz i tłuszczów roślinnych.
9.
Produkty przemysłu młynarskiego, w szczególności: mąki, kasze, grysiki i granulki
zbożowe.
10.
Tłuszcze i oleje pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego.
11.
Przetwory spożywcze, w szczególności z mięsa, drobiu, ryb oraz z warzyw i owoców.
12.
Cukry i wyroby cukiernicze.
13.
Przetwory ze zbóż, mąki, skrobi lub mleka w proszku oraz pieczywo cukiernicze.
15.
Pozostałości i odpady przemysłu spożywczego, gotowe pasze dla zwierząt.
18.
Drożdże piekarskie prasowane i w formie mleczka drożdżowego.
19.
Podłoże uprawowe pieczarek.