5)
zaświadczenie wydane przez Głównego Inspektora Rybołówstwa Morskiego lub inspektora
jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych potwierdzające, że produkty przeznaczone
do składowania odpowiadają wspólnym normom handlowym ustanowionym zgodnie z art. 33 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1379/2013 z dnia 11
grudnia 2013 r. w sprawie wspólnej organizacji rynków produktów rybołówstwa i akwakultury,
zmieniającego rozporządzenia Rady (WE) nr 1184/2006 i (WE) nr 1224/2009 oraz uchylającego
rozporządzenie Rady (WE) nr 104/2000, a ich jakość jest odpowiednia do spożycia przez ludzi;
6)
zaświadczenie, wydane przez Głównego Inspektora Rybołówstwa Morskiego albo inspektora
jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, potwierdzające, że produkty przeznaczone
do składowania zostały zakonserwowane lub przetworzone na pokładzie statków albo w
obiektach lądowych przez zamrożenie, solenie, suszenie, marynowanie lub - w stosownych
przypadkach - gotowanie i pasteryzację i są składowane w zbiornikach lub skrzynkach;