a)
polegającej na przygotowywaniu i podawaniu posiłków i napojów gościom siedzącym przy
stołach lub gościom dokonującym własnego wyboru potraw z wystawionego menu, spożywanych
na miejscu (ujętej w Polskiej Klasyfikacji Działalności w podklasie 56.10.A), z wyłączeniem
realizacji usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu żywności na wynos lub
jej przygotowywaniu i dostarczaniu oraz działalności restauracyjnej lub barowej prowadzonej
w środkach transportu, wykonywanej przez oddzielne jednostki,
b)
związanej z organizacją, promocją lub zarządzaniem imprezami, takimi jak targi, wystawy,
kongresy, konferencje, spotkania, włączając działalności polegające na zarządzaniu
i dostarczaniu pracowników do obsługi terenów i obiektów, w których te imprezy mają
miejsce (ujętej w Polskiej Klasyfikacji Działalności w podklasie 82.30.Z),
c)
twórczej związanej z wszelkimi zbiorowymi formami kultury i rozrywki (ujętej w Polskiej
Klasyfikacji Działalności w dziale 90.0),
d)
związanej ze sportem, rozrywkowej i rekreacyjnej (ujętej w Polskiej Klasyfikacji Działalności
w dziale 93.0), w szczególności polegającej na prowadzeniu miejsc spotkań, klubów,
w tym klubów tanecznych i klubów nocnych oraz basenów, siłowni, klubów fitness,
e)
związanej z projekcją filmów lub nagrań wideo w kinach, na otwartym powietrzu lub
w pozostałych miejscach oraz działalności klubów filmowych (ujętej w Polskiej Klasyfikacji
Działalności w podklasie 59.14.Z),
f)
związanej z konsumpcją i podawaniem napojów (ujętej w Polskiej Klasyfikacji Działalności
w podklasie 56.30),
g)
związanej z prowadzeniem obiektów noclegowych turystycznych i miejsc krótkotrwałego
zakwaterowania (ujętej w Polskiej Klasyfikacji Działalności w podklasie 55.20),
h)
związanej z prowadzeniem kasyn, z wyłączeniem kasyn internetowych;