§ 2.
Krajowy Ośrodek realizuje zadania związane z wdrożeniem programu w zakresie udostępniania
dzieciom uczęszczającym w roku szkolnym 2020/2021 do klas I-V szkół podstawowych i
ogólnokształcących szkół muzycznych I stopnia oraz do klas I i II ogólnokształcących
szkół baletowych, zwanych dalej „szkołami podstawowymi”, jabłek, gruszek, śliwek,
truskawek, marchwi, rzodkiewek, papryki słodkiej, pomidorów, kalarepy, soków owocowych,
przecierów owocowych i zagęszczonych przecierów owocowych, zwanych dalej „owocami
i warzywami”, oraz mleka białego, jogurtu naturalnego, kefiru naturalnego i serka
twarogowego, zwanych dalej „mlekiem”, w okresie od dnia:
1)
28 września 2020 r. do dnia 5 marca 2021 r.;
2)
8 marca 2021 r. do dnia 24 czerwca 2021 r.