Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 listopada 2005 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
uchylony
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
2005-11-23
Data wydania:
2005-11-16
Data wejścia w życie:
2005-11-25
Data uchylenia:
2007-08-01
Organ wydający:
- MIN. ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
Podstawa prawna (2)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2001 nr 63 poz. 634 | uchylony | Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. |
Dz.U. 2001 nr 5 poz. 44 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. |
Podstawa prawna z art. (2)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2001 nr 63 poz. 634 | art. 24 ust. 5 | uchylony | Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. |
Dz.U. 2001 nr 5 poz. 44 | art. 15 pkt 1 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. |
Akty zmienione (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2002 nr 220 poz. 1856 | 2005-11-25 | uchylony | Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych. |
Akty uchylające (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966 | 2007-08-01 | uznany za uchylony | Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych |
Dyrektywy europejskie (2)
Dyrektywa | Data | Tytuł | EUR-Lex |
---|---|---|---|
32000L0013 | 2000-03-20 | Dyrektywa 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 marca 2000 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich w zakresie etykietowania, prezentacji i reklamy środków spożywczych | EUR-Lex |
32005L0026 | 2005-03-21 | Dyrektywa Komisji 2005/26/WE z dnia 21 marca 2005 r. ustanawiająca listę składników żywności lub substancji wstępnie wyłączonych z załącznika IIIa do dyrektywy 2000/13/WETekst mający znaczenie dla EOG. | EUR-Lex |