Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 4 września 2008 r. w sprawie stosowania oraz oznakowania aromatów
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
uznany za uchylony
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
2008-10-03
Data wydania:
2008-09-04
Data wejścia w życie:
2008-10-18
Data uchylenia:
2011-01-20
Organ wydający:
- MIN. ZDROWIA
Hasła:
Podstawa prawna (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia |
Podstawa prawna z art. (1)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 | art. 13 ust. 2 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia |
Uchylenia wynikające z (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2010 nr 21 poz. 105 | 2011-01-20 | obowiązujący | Ustawa z dnia 8 stycznia 2010 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw |
Dyrektywy europejskie (2)
Dyrektywa | Data | Tytuł | EUR-Lex |
---|---|---|---|
31988L0388 | 1988-06-22 | DYREKTYWA RADY 88/388/WE z dnia 22 czerwca 1988 r. dotycząca dostosowania przepisów ustawodawczych państw członkowskich w dziedzinie aromatów przeznaczonych do wykorzystania w artykułach spożywczych oraz podstawowych surowców do produkcji aromatów | EUR-Lex |
31991L0071 | 1991-01-16 | DYREKTYWA KOMISJI z dnia 16 stycznia 1991 r. uzupełniająca dyrektywę 88/388/EWG w sprawie dostosowania przepisów prawnych państw członkowskich w dziedzinie aromatów przeznaczonych do wykorzystania w artykułach żywnościowych oraz podstawowych surowców do produkcji aromatów | EUR-Lex |