Istnieją akty zmieniające dla tego aktu.
Zarządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 30 czerwca 1963 r. w sprawie porcjowania wyrobów mięsnych w zakładach gastronomicznych.
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
nieobowiązujący - uchylona podstawa prawna
Typ dokumentu:
Zarządzenie
Data wydania:
1963-06-30
Data wejścia w życie:
1963-10-08
Z mocą od:
1963-07-01
Data uchylenia:
1989-01-01
Organ wydający:
- MIN. HANDLU WEWNĘTRZNEGO
Podstawa prawna (2)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
M.P. 1954 nr 7 poz. 166 | uznany za uchylony | Zarządzenie Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 13 stycznia 1954 r. w sprawie przekazania Ministrowi Handlu Wewnętrznego niektórych uprawnień do wydawania przepisów o gospodarowaniu artykułami spożywczymi w zakładach żywienia zbiorowego. |
Dz.U. 1952 nr 44 poz. 301 | uchylony | Dekret z dnia 29 października 1952 r. o gospodarowaniu artykułami obrotu towarowego i zaopatrzenia. |
Podstawa prawna z art. (2)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
M.P. 1954 nr 7 poz. 166 | par. 1 | uznany za uchylony | Zarządzenie Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 13 stycznia 1954 r. w sprawie przekazania Ministrowi Handlu Wewnętrznego niektórych uprawnień do wydawania przepisów o gospodarowaniu artykułami spożywczymi w zakładach żywienia zbiorowego. |
Dz.U. 1952 nr 44 poz. 301 | art. 3 ust. 1 pkt 1 | uchylony | Dekret z dnia 29 października 1952 r. o gospodarowaniu artykułami obrotu towarowego i zaopatrzenia. |
Odesłania (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
M.P. 1957 nr 1 poz. 8 | uchylony | Zarządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 3 stycznia 1957 r. w sprawie przepisów kulinarnych w zakładach gastronomicznych. |
Akty zmieniające (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
M.P. 1966 nr 26 poz. 136 | 1966-06-01 | nieobowiązujący - uchylona podstawa prawna | Zarządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 14 maja 1966 r. zmieniające zarządzenie w sprawie porcjowania wyrobów mięsnych w zakładach gastronomicznych. |
Uchylenia wynikające z (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 1988 nr 37 poz. 288 | 1989-01-01 | akt jednorazowy | Ustawa z dnia 10 listopada 1988 r. o uchyleniu dekretu o gospodarowaniu artykułami obrotu towarowego i zaopatrzenia. |