Istnieją akty zmieniające dla tego aktu.
Rozporządzenie Ministra Opieki Społecznej z dnia 13 maja 1937 r. w sprawie przepisów sanitarnych dla publicznych miejsc spożycia.
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
uchylony
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
1937-06-05
Data wydania:
1937-05-13
Data wejścia w życie:
1937-07-06
Data uchylenia:
2000-07-21
Organ wydający:
- MIN. OPIEKI SPOŁECZNEJ
Podstawa prawna (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 1935 nr 27 poz. 198 | uchylony | Ustawa z dnia 21 lutego 1935 r. o zapobieganiu chorobom zakaźnym i o ich zwalczaniu. |
Podstawa prawna z art. (1)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 1935 nr 27 poz. 198 | art. 11 ust. 1 lit. e) | uchylony | Ustawa z dnia 21 lutego 1935 r. o zapobieganiu chorobom zakaźnym i o ich zwalczaniu. |
Akty zmienione (2)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 1935 nr 54 poz. 352 | 1937-07-06 | uchylony | Rozporządzenie Ministra Opieki Społecznej z dnia 1 lipca 1935 r. w sprawie przepisów sanitarnych dla hoteli, pokojów umeblowanych i pensjonatów. |
Dz.U. 1923 nr 125 poz. 1016 | 1937-07-06 | Rozporządzenie Ministra Zdrowia Publicznego z dnia 19 listopada 1923 r. w przedmiocie przepisów sanitarnych dla uzdrowisk, posiadających charakter użyteczności publicznej. |
Akty zmieniające (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 1973 nr 33 poz. 196 | 1973-08-24 | nieobowiązujący - uchylona podstawa prawna | Rozporządzenie Ministra Gospodarki Terenowej i Ochrony Środowiska oraz Przewodniczącego Głównego Komitetu Kultury Fizycznej i Turystyki z dnia 26 lipca 1973 r. w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych dla hoteli i innych zakładów noclegowych. |
Akty uchylające (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2000 nr 30 poz. 377 | 2000-07-21 | uznany za uchylony | Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 28 lutego 2000 r. w sprawie warunków sanitarnych oraz zasad przestrzegania higieny przy produkcji obrocie środkami spożywczymi, używkami i substancjami dodatkowymi dozwolonymi. |