Akt posiada tekst jednolity .
Istnieją akty zmieniające dla tego aktu.
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 lipca 2004 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej oraz metod analiz kazein spożywczych i kazeinianów spożywczych
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
akt posiada tekst jednolity
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
2004-08-18
Data wydania:
2004-07-29
Data wejścia w życie:
2004-09-02
Organ wydający:
- MIN. ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
Hasła:
Podstawa prawna (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2001 nr 5 poz. 44 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. |
Podstawa prawna z art. (2)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2001 nr 5 poz. 44 | art. 15 pkt 2 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. |
Dz.U. 2001 nr 5 poz. 44 | art. 34 pkt 2 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. |
Informacja o tekście jednolitym (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2023 poz. 2489 | obowiązujący | Obwieszczenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 listopada 2023 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej oraz metod analiz kazein spożywczych i kazeinianów spożywczych |
Akty zmieniające (2)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2016 poz. 1856 | 2016-12-22 | akt objęty tekstem jednolitym | Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 8 listopada 2016 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej oraz metod analiz kazein spożywczych i kazeinianów spożywczych |
Dz.U. 2009 nr 142 poz. 1162 | 2009-09-17 | akt objęty tekstem jednolitym | Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 sierpnia 2009 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej oraz metod analiz kazein spożywczych i kazeinianów spożywczych |
Dyrektywy europejskie (5)
Dyrektywa | Data | Tytuł | EUR-Lex |
---|---|---|---|
31983L0417 | 1983-07-25 | DYREKTYWA RADY z dnia 25 lipca 1983 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do niektórych białek mleka (kazein i kazeinianów) przeznaczonych do spożycia przez ludzi | EUR-Lex |
31985L0503 | 1985-10-25 | Pierwsza Dyrektywa Komisji 85/503/EWG z dnia 25 października 1985 r. w sprawie metod analizy kazein i kazeinianów przeznaczonych do spożycia przez ludzi | EUR-Lex |
32015L2203 | 2015-11-25 | Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2015/2203 z dnia 25 listopada 2015 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw państw członkowskich odnoszących się do kazein i kazeinianów przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz uchylająca dyrektywę Rady 83/417/EWG | EUR-Lex |
32008R1333 | 2008-12-16 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008R1332 | 2008-12-16 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1332/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie enzymów spożywczych, zmieniające dyrektywę Rady 83/417/EWG, rozporządzenie Rady (WE) nr 1493/1999, dyrektywę 2000/13/WE, dyrektywę Rady 2001/112/WE oraz rozporządzenie (WE) nr 258/97 (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |