Istnieją akty zmieniające dla tego aktu.
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 27 kwietnia 2006 r. w sprawie metod pobierania próbek określonych środków spożywczych do celów urzędowej kontroli poziomów zanieczyszczeń oraz przygotowywania próbek i wytycznych dla metod analitycznych stosowanych do oznaczania zawartości tych zanieczyszczeń
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
nieobowiązujący - uchylona podstawa prawna
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
2006-05-19
Data wydania:
2006-04-27
Data wejścia w życie:
2006-06-03
Data uchylenia:
2006-10-28
Organ wydający:
- MIN. ZDROWIA
Podstawa prawna (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2001 nr 63 poz. 634 | uchylony | Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. |
Podstawa prawna z art. (1)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2001 nr 63 poz. 634 | art. 9 ust. 4c | uchylony | Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. |
Akty zmieniające (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 181 poz. 1336 | 2006-10-06 | obowiązujący | Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 27 września 2006 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie metod pobierania próbek określonych środków spożywczych do celów urzędowej kontroli poziomów zanieczyszczeń oraz przygotowywania próbek i wytycznych dla metod analitycznych stosowanych do oznaczania zawartości tych zanieczyszczeń |
Uchylenia wynikające z (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 | 2006-10-28 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia |
Dyrektywy europejskie (27)
Dyrektywa | Data | Tytuł | EUR-Lex |
---|---|---|---|
31990R2676 | 1990-09-17 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (EWG) NR 2676/90 z dnia 17 września 1990 r. określające wspólnotowe metody analizy wina | EUR-Lex |
31991R2568 | 1991-07-11 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (EWG) NR 2568/91 z dnia 11 lipca 1991 r. w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy | EUR-Lex |
31998L0053 | 1998-07-16 | DYREKTYWA KOMISJI 98/53/WE z dnia 16 lipca 1998 r. ustanawiająca metody pobierania próbek oraz metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów niektórych substancji zanieczyszczających w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32001L0022 | 2001-03-08 | DYREKTYWA KOMISJI 2001/22/WE z dnia 8 marca 2001 r. ustanawiająca metody pobierania próbek i metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów ołowiu, kadmu, rtęci i 3-MCPD w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32001R0466 | 2001-03-08 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 466/2001- z dnia 8 marca 2001 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32002L0026 | 2002-03-13 | DYREKTYWA KOMISJI 2002/26/WE z dnia 13 marca 2002 r. ustanawiająca metody pobierania próbek i metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów ochratoksyny A w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32002L0027 | 2002-03-13 | DYREKTYWA KOMISJI 2002/27/WE z dnia 13 marca 2002 r. zmieniająca dyrektywę 98/53/WE ustanawiającą metody pobierania próbek oraz metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów niektórych substancji zanieczyszczających w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32002R0221 | 2002-02-06 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 221/2002 z dnia 6 lutego 2002 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32002R0257 | 2002-02-12 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 257/2002 z dnia 12 lutego 2002 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 194/97 ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych oraz rozporządzenie (WE) nr 466/2001 ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32002R0472 | 2002-03-12 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 472/2002 z dnia 12 marca 2002 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32002R0563 | 2002-04-02 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 563/2002 z dnia 2 kwietnia 2002 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32003L0078 | 2003-08-11 | DYREKTYWA KOMISJI 2003/78/WE z dnia 11 sierpnia 2003 r. ustanawiająca metody pobierania próbek i metody analizy do celów urzędowej kontroli poziomów patuliny w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32003L0121 | 2003-12-15 | DYREKTYWA KOMISJI 2003/121/WE z dnia 15 grudnia 2003 r. zmieniająca dyrektywę 98/53/WE ustanawiającą metody pobierania próbek oraz metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów niektórych substancji zanieczyszczających w środkach spożywczych | EUR-Lex |
32003R1425 | 2003-08-11 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1425/2003 z dnia 11 sierpnia 2003 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w odniesieniu do patuliny | EUR-Lex |
32003R1989 | 2003-11-06 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1989/2003 z dnia 6 listopada 2003 r. zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 2568/91 w sprawie właściwości oliwy z oliwek i oliwy z wytłoczyn oliwek oraz w sprawie odpowiednich metod analizy | EUR-Lex |
32003R2174 | 2003-12-12 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 2174/2003 z dnia 12 grudnia 2003 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w odniesieniu do aflatoksyn | EUR-Lex |
32004L0016 | 2004-02-12 | DYREKTYWA KOMISJI 2004/16/WE z dnia 12 lutego 2004 r. ustanawiająca metody pobierania próbek i metody analizy do celów urzędowej kontroli poziomów cyny w żywności konserwowanej | EUR-Lex |
32004L0043 | 2004-04-13 | DYREKTYWA KOMISJI 2004/43/WE z dnia 13 kwietnia 2004 r. zmieniająca dyrektywę 98/53/WE i dyrektywę 2002/26/WE w odniesieniu do metod pobierania próbek i metod analiz do celów urzędowej kontroli poziomów aflatoksyny i ochratoksyny A w żywności dla niemowląt i małych dzieci | EUR-Lex |
32004R0455 | 2004-03-11 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 455/2004 z dnia 11 marca 2004 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w odniesieniu do patuliny | EUR-Lex |
32004R0683 | 2004-04-13 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 683/2004 z dnia 13 kwietnia 2004 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w zakresie aflatoksyn i ochratoksyny A w żywności dla niemowląt i małych dzieci | EUR-Lex |
32004R0882 | 2004-04-29 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 882/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzanych w celu sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt | EUR-Lex |
32005L0004 | 2005-01-19 | Dyrektywa Komisji 2005/4/WE z dnia 19 stycznia 2005 r. zmieniająca dyrektywę 2001/22/WE ustanawiającą metody pobierania próbek i metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów ołowiu, kadmu, rtęci i 3-MCPD w środkach spożywczychTekst mający znaczenie dla EOG. | EUR-Lex |
32005L0005 | 2005-01-26 | Dyrektywa Komisji 2005/5/WE z dnia 26 stycznia 2005 r. zmieniająca dyrektywę 2002/26/WE w odniesieniu do metod pobierania próbek i metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów ochratoksyny A w środkach spożywczychTekst mający znaczenie dla EOG. | EUR-Lex |
32005R0078 | 2005-01-19 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 78/2005 z dnia 19 stycznia 2005 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w zakresie metali ciężkich (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32005R0208 | 2005-02-04 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 208/2005 z dnia 4 lutego 2005 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w odniesieniu do wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32005R0856 | 2005-06-06 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 856/2005 z dnia 6 czerwca 2005 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w odniesieniu do toksyn Fusarium (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32005R1822 | 2005-11-08 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1822/2005 z dnia 8 listopada 2005 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 466/2001 w odniesieniu do azotanów w niektórych warzywach (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |