Dziennik Ustaw
Monitor Polski
Dzienniki wojewódzkie
Dziennik Urzędowy Województwa Dolnośląskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Kujawsko-Pomorskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Lubelskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Lubuskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Łódzkiego
Dziennik Urzędowy Województwa Małopolskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Mazowieckiego
Dziennik Urzędowy Województwa Opolskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Podkarpackiego
Dziennik Urzędowy Województwa Podlaskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Pomorskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Śląskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Świętokrzyskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Wielkopolskiego
Dziennik Urzędowy Województwa Zachodniopomorskiego
Inne Dzienniki
Dziennik Urzędowy Ministra Cyfryzacji
Dziennik Urzędowy Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji
Dziennik Urzędowy Ministra Sportu
Dziennik Urzędowy Komendy Głównej Państwowej Straży Pożarnej
Dziennik Urzędowy Służby Ochrony Państwa
Dziennik Urzędowy Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych
Dziennik Urzędowy Urzędu Komunikacji Elektronicznej
Dziennik Urzędowy Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego
Dziennik Urzędowy Narodowego Banku Polskiego
Dziennik Urzędowy Komisji Nadzoru Finansowego
Dziennik Urzędowy Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego
Hasła
Wyszukiwanie
PL
EN
FR
adres ELI lub tytuł
Szukaj
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych
Pokaż treść w pełnym oknie
Permalink ELI:
https://eli.gov.pl/eli/DU/2011/525/ogl
Tekst ogłoszony:
D20110525.pdf
Status aktu prawnego:
obowiązujący
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
2011-05-02
Data wydania:
2011-04-22
Data wejścia w życie:
2011-05-17
Organ wydający:
MIN. ZDROWIA
Hasła:
artykuły spożywcze
żywność i żywienie
bezpieczeństwo produktów
Podstawa prawna (1)
Adres publikacyjny
Status
Tytuł
Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225
akt posiada tekst jednolity
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Podstawa prawna z art. (1)
Adres publikacyjny
Artykuł
Status
Tytuł
Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225
art. 10 pkt 1
akt posiada tekst jednolity
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Akty zmienione (1)
Adres publikacyjny
Data
Status
Tytuł
Dz.U. 2010 nr 232 poz. 1525
2011-05-17
obowiązujący
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych
Dyrektywy europejskie (2)
Dyrektywa
Data
Tytuł
EUR-Lex
31995L0002
1995-02-20
Dyrektywa 95/2/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 lutego 1995 r. w sprawie dodatków do żywności innych niż barwniki i substancje słodzące
EUR-Lex
32010L0069
2010-10-22
DYREKTYWA KOMISJI 2010/69/UE z dnia 22 października 2010 r. zmieniająca załączniki do dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 95/2/WE w sprawie dodatków do żywności innych niż barwniki i substancje słodzące (Tekst mający znaczenie dla EOG)
EUR-Lex