Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 23 lutego 2017 r. w sprawie szczególnych wymagań higienicznych w zakresie transportu morskiego cukru surowego luzem
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst HTML:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
obowiązujący
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
2017-03-02
Data wydania:
2017-02-23
Data wejścia w życie:
2017-03-03
Organ wydający:
- MIN. ZDROWIA
Podstawa prawna (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia |
Podstawa prawna z art. (1)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 | art. 70 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia |
Dyrektywy europejskie (4)
Dyrektywa | Data | Tytuł | EUR-Lex |
---|---|---|---|
31993L0043 | 1993-06-14 | DYREKTYWA RADY 93/43/EWG z dnia 14 czerwca 1993 r. w sprawie higieny środków spożywczych | EUR-Lex |
31998L0028 | 1998-04-29 | DYREKTYWA KOMISJI 98/28/WE z dnia 29 kwietnia 1998 r. przyznająca odstępstwo od niektórych przepisów dyrektywy 93/43/EWG w sprawie higieny środków spożywczych w odniesieniu do transportu morskiego cukru nierafinowanego luzem | EUR-Lex |
32004R0852 | 2004-04-29 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych | EUR-Lex |
32004R0852R(11) | 2004-04-29 | "Sprostowanie do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.; wersja poprawiona w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej L 226 z dnia 25 czerwca 2004 r.) (Polskie wydanie specjalne, rozdział 13, tom 34, s. 319)" | EUR-Lex |