Akt posiada tekst jednolity .
Istnieją akty zmieniające dla tego aktu.
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 15 grudnia 2014 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mięsnych wędzonych w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi (WWA)
Pokaż treść w pełnym oknie Permalink ELI:
Tekst HTML:
Tekst ogłoszony:
Status aktu prawnego:
akt posiada tekst jednolity
Typ dokumentu:
Rozporządzenie
Data ogłoszenia:
2014-12-19
Data wydania:
2014-12-19
Data wejścia w życie:
2014-12-20
Organ wydający:
- MIN. ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
Podstawa prawna (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 17 poz. 127 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego |
Podstawa prawna z art. (1)
Adres publikacyjny | Artykuł | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2006 nr 17 poz. 127 | art. 11 ust. 2 | akt posiada tekst jednolity | Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego |
Informacja o tekście jednolitym (1)
Adres publikacyjny | Status | Tytuł |
---|---|---|
Dz.U. 2018 poz. 1102 | obowiązujący | Obwieszczenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 maja 2018 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mięsnych wędzonych w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi (WWA) |
Akty zmieniające (1)
Adres publikacyjny | Data | Status | Tytuł |
---|---|---|---|
Dz.U. 2017 poz. 1046 | 2017-06-14 | akt objęty tekstem jednolitym | Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 maja 2017 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mięsnych wędzonych w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi (WWA) |
Dyrektywy europejskie (6)
Dyrektywa | Data | Tytuł | EUR-Lex |
---|---|---|---|
31991R1601 | 1991-06-10 | ROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) NR 1601/91 z dnia 10 czerwca 1991 r. ustanawiające ogólne zasady definicji, opisu i prezentacji win aromatyzowanych, aromatyzowanych napojów winopochodnych i aromatyzowanych | EUR-Lex |
31996R2232 | 1996-10-28 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 2232/96 z dnia 28 października 1996 r. ustanawiające wspólnotową procedurę dla substancji aromatycznych używanych lub przeznaczonych do użycia w lub na środkach spożywczych | EUR-Lex |
32000L0013 | 2000-03-20 | Dyrektywa 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 marca 2000 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich w zakresie etykietowania, prezentacji i reklamy środków spożywczych | EUR-Lex |
32004R0853 | 2004-04-29 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 853/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego | EUR-Lex |
32008R0110 | 2008-01-15 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) nr 110/2008 z dnia 15 stycznia 2008 r. w sprawie definicji, opisu, prezentacji, etykietowania i ochrony oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych oraz uchylające rozporządzenie Rady (EWG) nr 1576/89 | EUR-Lex |
32008R1334 | 2008-12-16 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1334/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie środków aromatyzujących i niektórych składników żywności o właściwościach aromatyzujących do użycia w oraz na środkach spożywczych oraz zmieniające rozporządzenie Rady (EWG) nr 1601/91, rozporządzenia (WE) nr 2232/96 oraz (WE) nr 110/2008 oraz dyrektywę 2000/13/WE (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |